Özdilek

Sağlık

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Kapatılmasını İstemiyorlar!

Yuvam Akarca bölge sakinleri, bölgede bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kapatılacağı yönündeki duyumlar üzerine bir basın açıklaması düzenleyerek alınmış veya alınacak böyle bir karardan bir an önce dönülmesini istedi.

15 Eylül 2013 Saat: 14:02
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Kapatılmasını İstemiyorlar!
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Kapatılmasını İstemiyorlar!

Kocaeli İzmit İlçesinde bulunan İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin tüzel kişiliğinin sonlandırılması ve bundan böyle İzmit Seka Devlet Hastanesine bağlı bir birim olarak faaliyet göstereceğinin duyurulması üzerine, bölge sakinleri duruma tepki göstermek için bir araya geldi. Yuvam Akarca bölge sakinleri adına hastane ile ilgili olarak Yuvam Akarca Toplu Yapı Yönetimi bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya yaklaşık 50 kişilik bir gurup katıldı.

KAPATMA GİRİŞİMLERİ
Yaklaşık 3 yıl önce faaliyete gecen 200 yataklı, 70 bin metrekare arazisi bulunan ve 30 bin metrekare kapalı alana kurulu depreme dayanıklı modern akıllı bina olarak inşa edilen hastanenin başka bir hastaneye bağlı bir birime dönüştürülmesine tepki gösteren bölge sakinleri adına hazırlanan açıklamayı Yuvam Akarca Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan İlhan  okudu. İlhan insanın hayattaki en çok ihtiyacı olduğu yerlerin başında hastanelerin geldiğini belirterek “  Dünyanın her yerinde devlet yeni hastaneler yapmakta ve mevcut hastaneleri tam donanımlı hale getirmek için gayret göstermektedir. Ancak gelin görün ki bugün bölgemizde bulunan ve açıldığı günden bu yana başarılı bir şekilde hizmet veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini kapatmak için girişimlerde bulunuluyor” dedi.

TAM TEŞEKKÜLÜ HASTANE OLSUN
Alınan karar ve yapılan girişimlerin hem bölge halkını hem de Kocaeli halkını hiçe saymak olduğunu ifade eden İlhan “bu hastanenin çevresindeki yerleşim birimlerinde 150 bin civarından insan bulunuyor.  Bu nüfus düşünüldüğünde bu hastanenin tam kapasiteli, tüm birimlerinin bulunduğu tüzel kişiliğe sahip hastane statüsüne dönüştürülmesi bölge insanları olarak talep ve isteğimizdir. Müdürü alınan başhekimi bulunmayan değil, tüm yetkililerin bulunarak tam teşekküllü hastane statüsüne getirilmesi biz bölge sakinlerinin isteğidir. Devlette her şey halk içindir gayesi ana gayedir.  Sosyal devlet olmanın da ana kuralıdır.  Ancak bugün geldiğimiz noktada ben yaparım olur mantığı güdülmektedir. Bizlerin istekleri hiçe sayılmaktadır. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Şartlar ne olursa olsun direnerek bizler yasal haklarımızı kullanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat