Özdilek

Kültür/Sanat

Kaçak Hafriyatçılar Uydudan Takip Ediliyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli genelinde hafriyat döken araçlara uydu takip sistemi takılacak ve kaçak hafriyat dökümünün önüne geçilecek

 

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hafriyat hareketlerini takip etmek için uydudan takip sistemine geçiyor. Kaçak hafriyat dökümünün önüne geçilmesi için hazırlanan takip programı 1 Ocak 2012’den itibaren uygulamaya konulacak. Sistem sayesinde kaçak hafriyat dökmek isteyen ya da farklı illerden aldıkları hafriyatları Kocaeli’nde boşaltmak isteyen şahıs ve firmalara yüklü cezalar kesilecek.

 

SİSTEME GEÇMEYEN ARAÇLAR HAFRİYAT TAŞIYAMAYACAK

Sistem Kocaeli genelinde 650 firma ve 3 bin 600 araca uygulanacak. 2012 yılına kadar araç takip sistemine geçmeyen şahıs veya firmalara ait hafriyat toprağı inşaat ve yıkıntı atıkları taşıma izin belgeleri de iptal edilecek.

 

KAÇAK HAFRİYATÇILARA 3 MİLYON 736 BİN TL CEZA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hafriyat ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafın yapılan denetimler sonucu 2011 yılında 3 milyon 736 bin TL tutarında ceza kesildi. Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi ve Atık Taşıma ve Kabul Belgesi olmayanlarla depolama sahaları dışında kalan alanlara döküm yapanlara kesilen cezalar kaçak hafriyat dökümünü büyük ölçüde azalttı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat