Özdilek

Güncel

KABOTAJ BAYRAMI DENİZDE KUTLANDI

Türk Denizciliğinin önemli bir günü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 87. yılı törenlerle kutlandı

1 Temmuz 2013 Saat: 15:11
KABOTAJ BAYRAMI DENİZDE KUTLANDI
KABOTAJ BAYRAMI DENİZDE KUTLANDI
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Valilik tören alanında bulunan Atatürk Anıtı önünde  tören düzenlendi.  Törene İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Deniz Ticaret Odası Kocaeli İl Temsilcisi Vedat Doğusel, Kocaeli Liman Başkan İlker Tuncel, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Kılıç katıldı. Kocaeli Liman Başkanlığı ile Deniz Ticaret Odası Başkanlığı`nın Atatürk Anıtı`na çelenk bırakması sonrasında, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
 
UĞRAK BİR LİMAN OLDUK
Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, kısa bir selamlama konuşması yaparak çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini kaydetti. Ardından söz alan Kocaeli Liman Başkan İlker Tuncel, “Denizcilik sadece yükün bir yerden bir yere taşınması olarak algılanmaktadır. Deniz bir güçtür. Vatanın mavi olan bir parçasıdır. Denizci bir millet olmalı ve var gücümüzle çalışmalıyız. Son 10 yıllık bölümde denizcilikte önemli derecelere ulaşılmıştı.. Ülkemiz limancılıkta, Doğu Akdeniz`in en önemli uğrak limanı haline geldi” dedi. 
 
DENİZE ÇELENK BIRAKILDI
Ardından söz alan İzmit Kaymakamı Sabit Kaya günün  anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, denizciliğin gücünden ulusun yeterince faydalanabilmesi için her sene bu kutlamaları yaptıklarını kaydederek, “Bugün tersanelerimiz de hemen hemen her çeşit gemi yapılabilir hale geldi. Bundan sonra bize verilen  bu nimetleri en iyi şekilde kullanacağız. Yeni nesillerimizi denizle iç içe, denizden faydalanmasını bilen nesiller olarak yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların sonrasında Halk Eğitim Merkezi, folklor ekibi halk oyunu gösterisi sundu ve ardında İzmit Marina`dan gemiyle hareket edilerek denize çelenk bırakıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat