Özdilek

Güncel

K.K.T.C.'de Yaşanan Hayvan Hakkı İhlalleri Yürüyüşü, Basın Açıklamasıyla Son Buldu...

Dün yazdığım hayvan haklarıyla ilgili K.K.T.C.’de yaşanan olaylarda bugün büyük yürüyüş Girne Polis Merkezi önünde ve Girne Belediyesi önünde gerçekleşti.

14 Şubat 2017 Saat: 22:09
K.K.T.C.de Yaşanan Hayvan Hakkı İhlalleri Yürüyüşü, Basın Açıklamasıyla Son Buldu...
K.K.T.C.'de Yaşanan Hayvan Hakkı İhlalleri Yürüyüşü, Basın Açıklamasıyla Son Buldu...

Katılım oldukça yoğun ve uluslararasıydı. Girne polisinden destek isteyen katılımcılar vicdanlara seslendi. Kesinleşmiş verilen mahkeme kararının uygulanması gerektiğini ve uymayanların cezalandırılmasını istedi. Amaçlarının polislere sorun çıkartmak değil tam tersi onların kanun uygulamasında engel olanlara boyun eymemelerini dillendirdi. Bu konuyla ilgili bu protesto yürüyüşünü düzenleyen kişi ve kurumlar şu basın açıklamasıyla siyah çelenk ve pankartlarını bırakarak alandan ayrıldı.

Basın açıklaması:

Bu gün dünya sevgi günü!!!

Bizler bu gün Kıbrıs’ta bir ilkin savaşını veriyoruz. Yüce Mahkeme huzurunda şiddet gören yavrumuz HELEN için yasayla ilerliyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir hukuk devletidir!

Yavrularımız, patili dostlarımız bizim sevgililerimiz. Adalete inanın diğer dünyada mahkeme, ahirette terazidir. Allah bizleri günahkarlardan korusun. Bu davayla bu güne dek zulme maruz kalan tüm hayvanların hesabı sorulacağı gibi, bundan sonra hayvana şiddet uygulanmasını engelleyecektir!

İbret verecektir. Mücadelenin klavye kahramanlığı değil, ortaya konan yürek olduğunu hatırlatmayı bir borç bilirim. Bize destek veren ve inanan ve bizimle yol alan, başta adalet savaşçılarımız Av. Sevilay İnce ve Av. Ahmet Sait Sayın'a yürekten teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu yolda ilerlerken alınan tüm tehdit ve baskılara ve tacizlere aldırış etmeden bizimle olmaktan vaz geçmeyen tüm hayvan severlere, tarafsız basın ilkesini uygulayan tüm gerçek gazetecilere, uluslararası tüm hayvan koruma derneklerine, çitin diğer tarafında yaşayan Kıbrıslı Rum kardeşlerimize, Türkiyenin tüm illerindeki kişi, dernek, kurum, gazeteci, yazar, tiyatro sanatçısı, aktivist, ses sanatçısı, dramaturg, siyasetçi, sendikacı, emekçi kardeşlerimize, BJK Çarşı ekiplerine ( GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ BJK/ MERT AKMAN), Mustafa Taş ve Kıbrısta ki temsilcilerine, kızkardeşim Sevda Şevkatliye, bize katkı koyan tüm koca yüreklere sonsuz saygılarımızla.

Mücadele hepİmizin!!!

Mevzu bahis hayvanlar...

 

Sevinç Tozduman, Sessiz Kullar Derneği, Altın Patiler Derneği

 

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat