Kültür/Sanat

Jeofizik Mühendisleri iftarda buluştu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

 

Jeofizik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi yönetim kurulu ve üyeleriyle Emex Otel’de düzenlenen iftarda bir araya geldiler. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği gecede bol bol sohbet edildi.

Jeofizik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nce Emex Otel’de düzenlenen iftar yemeğine Şube Başkanı Tolga Çetin, 2. Başkan Emine Aktaş, Sayman Serkan Beyazıt, Yazman Hasan Baştan, Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Sancılı, Arzu Çoğuklugil ve Yunus Düzgün’ün yanı sıra TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 2. Başkanı Turcan Arif Kaymaz, Yazman Metin Çetin ile Yönetim Kurulu Üyesi Derya Polat ve oda üyeleri katıldı. 1990 yılında kurulan, yaklaşık 360 üyesi bulunan odanın 7.dönem başkanlığını yapan Tolga Çetin, iftar sonrası yaptığı konuşmada “Bizler jeofizik mühendisleri olarak ülkemiz ve ilimiz için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Deprem felaketini yaşamamıza rağmen, deprem denince akla Jeofizik mühendisleri geliyor. İlimizin alt belediyelerinde ise Jeofizik Mühendisi istihdam edilmiyor. Bizler depremi unutturmayıp halkımızı bilinçlendirmek için bugün ve yarın yürüyüş yolunda stant açacağız. Ayrıca 17 Ağustos’ta da yürüyüş yolunda stant açacağız” dedi.

ZEMİN ETÜDÜ ÖNEMLİ
Şube Başkanı Tolga Çetin’in yaptığı açılış konuşması sonrasında Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığında görev yapan ve aynı zamanda Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan Derya Polat’ta bir konuşma yaptı. 17 Ağustos 1999 yılından bu yana Kocaeli, Yalova ve Adapazarı’nda zemin etüdü araştırmalarını daha iyi noktada olduğunu söyleyen Polat, “Bina deprem anında zeminden gelen yük nedeniyle etkilenir. Yapı yapılmadan önce zemin etüdünün yapılması çok önemli dedi. Konuşmaların ardından iftar programına devam edildi.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat