Özdilek

Turizm

Japon boncuklarını nakış gibi işliyor

Gaziantep’te yaşayan Fatma Öztop, hobi olarak başladığı kursta tanıştığı “miyuki” boncuklarından tasarladığı takıları, ortağıyla işlettiği iş yerinde satışa sunuyor.

22 Ağustos 2017 Saat: 11:25
Japon boncuklarını nakış gibi işliyor
Japon boncuklarını nakış gibi işliyor

Gaziantep'te 43 yaşındaki Fatma Öztop, 3 yıl önce hobi amacıyla katıldığı takı kursunda Japon boncuğu 'miyuki' ile tanıştıktan sonra meslek sahibi oldu. Ortağıyla bir yıldır işlettiği iş yerinde "miyuki" boncuklarından tasarladığı takıları satışa sunan Öztop, ürünlerini, sosyal medya üzerinden çocuklarının isimlerinden oluşturduğu markayla tanıtmaya çalışıyor. Fatma Öztop, ev kadınıyken hobi olarak takı kursuna katıldığını söyledi. Kursa ilk başladığında, bu işi hiç beceremeyeceğini düşündüğünü anlatan Öztop, "Takı kursu hiç bana göre değil dedim. Ama 'ya ait boncukla tanıştıktan sonra yaptığım işlerin çok daha güzel göründüğünü fark ettim. Çok şık duruyordu ve çevreden de güzel tepkiler almaya başladım" dedi. Kendisini geliştirdikten sonra hobisini mesleğe dönüştürdüğünü dile getiren Öztop, "Miyuki boncuklarının renkleri, boyları aynı, çok sıkı ve sağlam oluyorlar. Diğer boncuklar gibi sarkıp dağılmıyorlar. Bunları nakış işler gibi işliyorum. Bir modeli oluşturmak saatlerimi alıyor" dedi. Öztop, miyuki boncuğunun, Japonya'dan getirilmesi nedeniyle pahalı olduğuna işaret etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat