Özdilek

Güncel

JANDARMA LOJMANLARI YIKILIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Alikahya Durhasan’da yapılan askeri lojmanlara taşınmanın tamamlanmasının ardından Şehabettin Bilgisu Caddesi üzerindeki lojmanların yıkımına önümüzdeki günlerde başlanacak

30 Temmuz 2013 Saat: 17:58
JANDARMA LOJMANLARI YIKILIYOR
JANDARMA LOJMANLARI YIKILIYOR

Büyükşehir Belediyesi ve İl Jandarma Komutanlığı arasında yapılan protokol ile Şahabettin Bilgisu Caddesi`nde bulunan jandarma lojmanlarının yıkımı için geri sayım başladı. Protokol gereği lojmanda yaşayan asker aileleri Büyükşehir`in Alikahya Durhasan Mahallesi`nde yaptığı 48 konutluk lojmanlara taşınmıştı. Dairelerin tamamlanmasıyla tamamen boşalan lojmanlarda yıkım için dün ilk çalışmalara başlandı. Lojmanların etrafı tahtalarla kapatıldı. 

 
Özel bir firma tarafından lojmanların içerisinin boşaltılmasının üç gün süreceği öğrenildi. Özel bir firmanın elemanları tarafından hem güvenlik önlemi alınırken, hem de lojmanın içerisinde malzemelerin dışarıya çıkarılma işlemleri başlatıldı. Lojmanların içinin tamamının boşaltılmasının üç gün süreceği öğrenilirken, yıkıma ise Cuma günü başlanacağı ifade edildi. Yıkım işini Büyükşehir Belediyesinin üstleneceği öğrenildi. 
  
Yaklaşık bir hafta yıkım işleminin süreceği ifade edildi. 38 konutun bulunduğu lojmandaki yıkımın ardından kalan molozların taşınması ve alanın tamamen boşaltılmasının ise 10 günü bulacağı öğrenildi. Askerleri lojmanları boşaltmasının ardından elde edilecek olan 1272 metrekarelik arsa ulaşım amaçlı kullanılacak. Arsa var olan Alemdar Kavşağı`nın genişletilmesinde kullanılacak. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat