Özdilek

Güncel

İzmit'te DOWN Kafe Açılıyor

İzmit, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar engellilere yönelik bir çok örnek projeyi hayata geçiren İzmit Belediyesi’nce Down sendromlulara özel bir mekan kazandırılıyor.

6 Ocak 2017 Saat: 20:08
İzmitte DOWN Kafe Açılıyor
İzmit'te DOWN Kafe Açılıyor

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile Belsa B Blok girişinde Down Cafe açılacak. Kafenin hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen yetkililer” Engelli Dostu Belediye olarak şimdiye kadar engellilere yönelik bir çok örnek projeleri hayata geçirdik. Zihinsel engelli bireylerin mesleki rehabilitasyonla iş edindirilerek, üretken bireyler olarak sosyal hayata kazandırılması, vatandaşların engellilerle iletişim kurması ve önyargılarının yok edilmesi amacıyla Down Cafe’yi de yakında faaliyete geçireceğiz. Engelli kişilerin yapabildiklerinin farkına varması ve kendi yeteneklerini keşfetmesiyle birlikte özgüven ve benlik kavramının gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan belediyemiz, meslek edindirme kurslarıyla da Engelli Dostu Belediyecilik anlayışını daha da güçlendirmektedir. Açılacak mekanda engelli bireylerin boş zamanını değerlendirmek ve toplumla bütünleşmesi amacıyla kurslar yer alacak. En kısa sürede Down Cafe’yi İzmit’e kazandıracağız” dediler.

Yetkililer, Down sendromunun, çocuğun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahip olması olduğunu ve Down Sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu da söylediler.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat