Özdilek

Spor

İzmitli Dağcılar,Sarıkamış Şehitlerini Anmaya Gidiyor.

Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü ,Sarıkamış'ta düzenlenecek Allahüekber Dağı Şehitleri Anma Tırmanışı'na katılacak.

4 Ocak 2013 Saat: 00:49
İzmitli Dağcılar,Sarıkamış Şehitlerini Anmaya Gidiyor.
İzmitli Dağcılar,Sarıkamış Şehitlerini Anmaya Gidiyor.

   Dağcılık Federasyonu tarafından Sarıkamış'ta 8 Ocakda düzenlenecek Allahüekber Dağı Şehitleri Anma Tırmanışı'na Türkiye’nin farklı illerinden 95 kulüpten yaklaşık 300 dağcı katılacak. Bunlar arasında İzmit’ten 15 kişilik bir ekip de yer alacak.

   Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Demir yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarkamış Şehitlerini Anma Tırmanışı'na katılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek "Tırmanışa katılacak olan dağcılarımız 5 Ocak'ta Sarıkamış'a gelerek Kızılçubuk bölgesinde kurulacak çadırlı kampta geceyi geçirecekler. Dağcılarımız 6 Ocak'ta düzenlenecek 5 kilometrelik şehitleri anma yürüyüşüne yurdun dört bir yanından gelenlerler birliktekatılacaklar ve ertesi gün Allahüekber Dağı'nın 2 bin 500 metresinde kamp kurup, 8 Ocak'ta şehitleri anma tırmanışını gerçekleştireceğiz. Zirvede şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunacağız” dedi. 

   Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı  Demir başkanlığındaki dağcılar 5 Ocak Cumartesi uçakla önce Kars’a buradan da karayoluyla Sarıkamış’a geçecekler. İzmitli dağcılar 9 Ocak Çarşamba günü geri dönecekler. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat