Özdilek

Turizm

İZMİT’İN YAŞAMINDA BİSİKLETE YER VAR

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ikinci yılını doldurduğu görev süresinde bisikletli yaşamı İzmitlilere benimsetmeyi önemli ölçüde başardı. Gelişmiş dünya kentlerinde bisikletli ulaşımın insan sağlığı ve temiz bir çevre için önemine dikkati çeken Başkan Doğan; “ Bisiklet ile yapılan yolculuklar sayesinde, hem sağlıklı şekilde form tutarız, hem de egzoz dumanlarına kentimizi mahkum etmeyiz. Bu nedenle bisikletin giderek yaşamımızda ve kent nüfusunda daha fazla yer almasını istiyorum” diyerek sık sık bu konuya vurgu yapıyor. Başkan Doğan bisiklet ulaşımının trafik kurallarını iyi bilmekle başlayıp, sağlıklı bir altyapı ve ulaşım ağıyla mümkün olabileceğini de hatırlatarak, 2 yıllık dönemde bu konuda ciddi adımlar attı.

 

2.300 ÖĞRENCİ’YE UYGULAMALI EĞİTİM

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, şehir içinde bisiklet kullanımının trafik kurallarını iyi bilmekle doğrudan ilgisini vatandaşlara benimsetmek üzere, Yahyakaptan Hanımeli Kültür Merkezinin bulunduğu alanda bir bisiklet trafik eğitim merkezinin açılmasını sağladı. İzmit Belediyesi tarafından yapımı kısa sürede tamamlanan merkezde şimdiye kadar 2.300 öğrenci eğitim gördü. Kocaeli Bisiklet İl Temsilcisi Şehnaz Karabulut nezaretinde verilen eğitimlerde kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler kadar yetişkinler de var. Şimdiye kadar kursu başarıyla tamamlayan 1000 kişi bisiklet sürücü sertifikası sahibi oldu. Karabulut, Başkan Doğan’ın bisiklet tutkusunun çalışmaların bu boyuta gelmesinde önemli etkisi olduğunu söyleyerek; “Başkan Doğan, gerçek bir bisiklet sever. Çeşitli ülkelerde yapılan velo city kongrelerine katılarak oradaki izlenimlerini bizlerle paylaşan Başkan Doğan’ı büyük bir şans olarak görüyoruz. 20 Nisan’dan sonra eğitim merkezimizde her gün 250 öğrencimize teorik ve uygulamalı eğitimler vermeye başlayacağız” dedi. Bisiklet Trafik Eğitim Merkezi’nde öğrencilere trafik kurallarının yanı sıra bisiklet parçaları ve sürüş tekniği konularında da ders veriliyor. Vatandaşlar bu eğitimlerden ücretsiz yararlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat