Özdilek

Kültür/Sanat

İzmit’in Tarihi Konutları İki Kitapta Toplandı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

           Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına iki yeni eser daha kazandırıyor. Prof Dr. Nevnihal Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özbayraktar ile Yrd. Doç. Dr. Sonay Ayyıldız’ın hazırladığı “Tarihi İzmit Kent Merkezi – Geleneksel Konutları” ve “Tarihi İzmit Kent Merkezi- Mahalleler-Sokaklar-Mimari Eserler” adlı eserler bugün (29 Eylül Perşembe) düzenlenecek törenle tanıtılacak. Gar Sanat Galerisi’ndeki tanıtım töreni 19.00’da başlayacak.

 

İZMİT’İN KÜLTÜREL KİMLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI

“Tarihi İzmit Kent Merkezi Geleneksel Konutları” adlı eserde Türk evinde önemli bir yeri olan İzmit’in geleneksel konutlarının daha derin anlaşılması ve geleceğe aktarılması amaçlanıyor. “Tarihi İzmit Kent Merkezi Mahalleler-Sokaklar-Mimari Eserler” adlı kitapta ise ise Arkaik, Helenistik, Roma ve Bizans döneminden günümüze kalan ketsel ve mimari eserler tespit edildi. Kitapta, özellikle büyük çoğunluğu ayakta olan Osmanlı dönemi eserlerinden külliyeler, camiler, hamamlar, çeşmeler, askeri yapılar, idari yapılar, tarihi mahalle ve evlerin mimari özelikleri incelenerek, İzmit’in kültürel kimliği ortaya konuldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat