Özdilek

Kültür/Sanat

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle kutlandı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

28 Haziran İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlere ilk olarak vilayet bahçesindeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlandı.

 Törenlere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Korg. Selahattin Uğurlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sibel Gönül, Muzaffer Baştopçu, Eyüp Ayar ve CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Büyükşehir Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Ersin Yazıcı ile askeri ve mülki erkan katıldı. Çelenklerin konulmasının ardından Kocaeli Valiliği’ndeki kutlamalara geçildi.

KUTLAMALARI KABUL ETTİ

Burada Vali Topaca, Başkan Karaosmanoğlu ve Korgeneral Uğurlu, kutlamaları kabul etti. Doğu Kışla’daki tören alanında ise milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşların da katılımıyla coşkulu bir kutlama yaşandı. Askeri birlikler ve sivil unsurların geçiş töreni sırasında coşku doruğa ulaştı.

BAŞKAN ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

Burada bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’89 yıldır kendi bayrağımızın altında; başımız dik, hür ve bağımsız olarak, barış içinde yaşıyoruz. Bu uğurda can veren, bu aziz vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Bu vatan için bu güzel yurt için geçmişte olduğu gibi, bugün de mücadelemiz hala devam ediyor. Daha geçen gün onlarca şehit verdik. Yurdumuzun dört bir tanında giden şehit cenazeleriyle sarsıldık. İzmit’imizden de şehit verdik. Bu toprakların vatan olması için nice canlar şehitlik makamına ulaştı’’ ifadesini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat