Özdilek

Güncel

İzmit Yeni Bir Optikçi Kazandı

İzmit Karabaş mahallesi Cengiz Topel caddesi üzerinde Özgür Yiğit’in işletmecisi olduğu Karma Optik açılan açıldı.

29 Mayıs 2024 Saat: 23:38
İzmit Yeni Bir Optikçi Kazandı
İzmit Yeni Bir Optikçi Kazandı

İzmit Yeni Bir Optikçi Kazandı

İzmit yeni bir optikçi kazandı. Birkaç gün önce İzmit Karabaş mahallesi Cengiz Topel caddesi üzerinde Özgür Yiğit’in işletmecisi olduğu Karma Optik adı altında açılan Optikçi İzmit Belediyesi STK ve Esnaf Masası Koordinatörü Eray Bodur tarafından açılışı gerçekleştirildi.

NHA: Özgen Sarıkaya

Karma Optik ’in işletmeciliğini üstlenen Özgür Yiğit Kocaeli’nde doğup büyüyen ilk orta lise öğrenimini Kocaeli’nde tamamladı. Üniversiteyi Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Optisyenlik bölümü mezunu olarak tamamlayan Özgür Yiğit İzmit’e böylesine güzel bir kurumu kazandırmasındaki en büyük etkenlerin başında: Babasının da yıllarca esnaflık yaptığını Optisyenlik mesleğini daha da ilerletmek ve Kocaeli ye hizmet vermek olduğunu dile getirdi.

Bu Ekonomik koşullarda işyeri açması ve yatırım yapmasının en büyük etkenlerden birisi olarak İzmit’i sevdiğini bu şehirde doğup büyüdüğü ve bu şehirde yaşaması gerektiği için yatırımlarını İzmit’e yapma kararı almış bulunmaktadır. Ailesi ile birlikte işletmeciliğini yapacağı Karma Optik firmasında üretim ve satışını birlikte yapacağı için daha kaliteli ve uygun gözlük imalatı ve satışı olacağından en büyük avantajı olacaktır. Numaralı gözlük yanında güneş gözlüğü satışı da yapacak olması başka bir avantaj sağlayacaktır.

Kocaeli’nin Optisyenliğe İhtiyacı Var

Ülkemizde olduğu gibi Kocaeli’nde de gözlük kullanım oranı bilinçsizlikten Avrupa’nın yarısı oranında olduğu belirlenmiş ve gözlük kullanımının teşvik edilmesi gerekmektedir.

Gözlüğün Günlük Hayatta Kullanımın Önemi

Gözlük kişinin iyi görmesini sağlamak için verilir. Gözlük numaraları genetik, yaş, çevresel ve Hormonsal değişikliklerle ilgilidir. Doğru zamanda doğru numaralı gözlüğü doğru çerçeve ile takmak görme ve yaşam kalitesi için esastır. Bir insanın görme keskinliği, bütün kırma kusurları düzeltildikten sonra ölçülen düzeydir ve esas görme budur.

Görme için, cisimlerden yansıyan ışınların gözün önündeki saydam kornea ve lensten kırılarak görme merkezine ulaşması gerekir. Bu ışınların kırılmasında sorun olursa ışınlar başka yerlere odaklanır, görüntü net olmaz. Bu durumu oluşturan şey gözün ışınları kırmasındaki bozukluk olduğu için de kırma kusuru olarak adlandırılır.

Bunun için iyi göz Doktoru kadar iyi bir optisyene ve optikçiye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyulan bir sektörde yatırım yapmak ve Kocaeli halkına hizmet etmeği öncelikli görev sayan Karma Optik sahibi Özgür Yiğit açmış olduğu güzel ferah bir mekanla gözlük ve optisyenlik hizmetini İzmitlilerin hizmetine sunmuş bulunmaktadır.   

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat