Özdilek

Kültür/Sanat

İzmit , Türküye Doydu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

İzmit Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun konseri Yahyakaptan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yaklaşık 3 saat boyunca sahnede kalan koro üyeleri solo performanslarıyla da izleyicilerden tam not aldı. 50 kişilik koroya 16 kişilik saz ekibi eşlik etti. Hınca hınç dolan konser salonunda görevliler ara koridorlara ek sandalyeler koymak zorunda kaldı. Konseri izleyenler arasında İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İlyas Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Elgin, başkan yardımcıları Hüseyin Üzülmez, Ayhan Acar ve Filiz Ertürk ile eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk de vardı.
 
ÇANAKKALE TÜRKÜSÜNE FARKLI YORUM
Koro Şefi Kenan Serhat İnce yönetiminde oldukça zengin bir repertuarla izleyicilerin karşısına çıkan koro üyelerine, Çanakkale türküsünde 25 kişilik mehteran bölüğü de eşlik etti. İlk kez bu şekilde yorumlanan türkü izleyicilerden tam not aldı. Aydın yöresine ait türkülerde zeybek dansı da izleyicilerden büyük alkış aldı. Başkan Doğan sahneye gelerek karanfil takdim ettiği sanatçıları tek tek kutladı. Kültürel etkinliklerle İzmitlilerin karşısına çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Doğan; “Fiziki çalışmalar kadar, sosyal ve kültürel çalışmaların da toplumun önemli bir ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda şimdiye kadar bir takım projeler geliştirdik. Türk Halk Müziği Koromuzda bu çalışmaların bir uzantısıdır. Ayrıca, Mehteran bölüğümüzle sağladıkları uyumu da çok beğendiğimi belirtmek isterim. Bize güzel bir akşam yaşatan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum” dedi. Bazı türkülere protokol üyeleri de koronun arasında yer alarak eşlik etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat