Özdilek

Turizm

İzmit turizm şehri olacak

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in tarih turizmi konusunda önemli çalışmalar yürüten ve yurtdışında da İzmit’i başarıyla temsil eden Art Nicomedia Kültür ve Sanat Derneği ile Ramada Otel İzmit’te bir araya geldi

8 Ocak 2014 Saat: 17:05
İzmit turizm şehri olacak
İzmit turizm şehri olacak

ART Nicomedia Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Akın Ülkü Sevinç ve dernek yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda İzmit Belediyesinin tarih ve kültür çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Doğan “ 5 yıl önce söylediğimde bazı kesimler gülüp geçiyordu. Ancak çalışmalarımızla hızla şekillenen Tarih Koridoru başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar bizim haklılığımızı ortaya çıkardı. İzmit tarih kokan, turizm açışından farklı zenginliklere sahip bir şehir. Bu şehir tarih turizmine açılacak. Adını turizm ile dünyaya duyuracak, dünya İzmit’i yeniden tanıyacak” dedi.

TARİHİ YOK ETTİRMEM

İzmit’in Roma döneminden bugüne kadar her dönemin özelliklerini yansıtan tarihi değerlere sahip eşsiz bir şehir olduğunu ifade eden Doğan, “Bir dönemde bu şehirde deyim yerindeyse tarih katledildi, yok edildi. Birileri memnun olacak diye bu şehrin tarihinin yok edilmesine asla müsaade etmem, tarihi yok ettirmem” dedi. İzmit Belediyesi tarafından yapılan ve çok beğenilen Kültür Tepesi’nin İstanbul'daki Pierre Loti ve Paris'teki Ressamlar Tepesi'nden aşağı kalır yanı olmadığını söyleyen Doğan, “Hedefimiz, oralardan daha popüler bir sanat tepesini ortaya çıkarmak. İzmit kısa bir süre sonra tarih turizmi ile birlikte turizm kenti olmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

KENTİN DEĞERİNİ KAVRAMIŞ

Art Nicomedia Kültür ve Sanat Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Akın Ülkü Sevinç, “2 yıldır faaliyet gösteren bir dernek olarak çok önemli işlere imza attık. İzmit, tarihi değerlerle donatılmış bir yer. Deyim yerindeyse bir hazine olduğunu tüm dünyaya tanıtmak için uluslararası projelere imza attık. Uluslararası platformda birçok kez İzmit’i temsil ettik. Çalışmalarımız emin adımlarla devam ediyor” diyerek dernekten bugüne kadar desteğini esirgemeyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür etti. Sevinç, Başkan Doğan’ı “Bu kentin değerini geçmişi ve geleceği ile çok iyi kavramış bir yönetici” olarak tanımlayarak plaket hediye etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat