Özdilek

Eğitim

İzmit’te Komor’u anlattılar

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen ülke tanıtım günleri devam ediyor.

4 Mart 2013 Saat: 23:41
İzmit’te Komor’u anlattılar
İzmit’te Komor’u anlattılar

Daha önce Türkiye, Özbekistan, Arnavutluk ve Cibuti Ülke Tanıtım Günleri düzenleyen KİSA, son olarak Komor Adaları Ülke Tanıtım Günü programı düzenledi. Afrika’nın güneyinde Malavi-Tanzanya ve Madagaskar arasında 4 adadan oluşan Komor Adalarını Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Komorlu öğrenciler anlattı.

ADETA DÜNYA TURU

Kocaeli Fuarı içersinde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, gerçekleştirdikleri ülke tanıtım günleri ile adeta dünya turu yaptıklarını söyledi. Farklı kültürlerin Kocaeli’de birbirini tanıma ve kaynaşma fırsatı yakaladığını vurgulayan Baydemir, Türkiye’nin bu kültürlerin tam orta noktasında bulunduğunu söyledi.

HALKIN YÜZDE 98’İ MÜSLÜMAN

KİSA Başkanı Baydemir’in ardından sahneye gelen Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Mouzdi Harthidine ve Halima Toifane ülkeleri hakkında bilgiler verdi. Komor Milli Marşı’nın ardından ilk olarak ülkesi hakkında genel bilgiler veren Mouzdi Harthidine, Komor Adaları’nda yaşayan halkın yüzde 98’inin Müslüman olduğunu belirtti.

KOMOR, KAMER’DEN (AY) GELİYOR

Arap Yarımadası, Endonezya ve Afrika kıtasından gelen göçlerle Komorlar’da farklı etnik kökenlerin bulunduğunu belirten Harthidine, Komor kelimesinin Arapça’da ‘Ay’ anlamına gelen ‘Kamer’ kelimesinden türediğini ve adaları işgal eden Fransızların ‘Comores’ olarak kullandıklarını belirtti. Komor Federal İslam Cumhuriyeti’nin 4 adadan oluştuğunu belirten Harthidine, Mayot adasının halen Fransız işgali altında olduğunu vurguladı.

KOMOR, CENNETTEN BİR KÖŞE

Ekonomi ve turizmle ilgili bilgiler veren Halima Toifane ise Komor ekonomisinin daha çok vanilya, karanfil ve ylang ylang yağlarından elde edilen gelire dayandığını söyledi. Komor Adaları’nın cennetten bir köşe olduğunu belirten Toifane, son yıllarda turizmden elde edilen gelirde büyük artış olduğunu ifade etti. Toifane, Komor Adaları’nda hem Arap hem de Fransız mimarisinin görülmekte olduğunu vurguladı. Öte yandan 13 Mart Çarşamba günü Suriye Ülke Tanıtım Günü düzenleyecek. Sivil Toplum Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak programa tüm Kocaelililer davetli. Suriyeli öğrenciler ülkelerinin mevcut durumu hakkında da bilgiler verecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat