Özdilek

Güncel

İzmit’te Harabe Binalar Yıkılıyor

İzmit’te çoğunda kimsenin yaşamadığı ve tehlike oluşturan yapılar, iş makinaları yardımıyla yıkılıyor.

7 Aralık 2012 Saat: 23:04
İzmit’te Harabe Binalar Yıkılıyor
İzmit’te Harabe Binalar Yıkılıyor

Fen İşleri Müdürlüğü Yetkililerinin verdiği bilgiye göre son bir ay içinde Turgut, Bekirdere, Kozluk, Cedit, Çukurbağ ve Yenidoğan mahallelerinde 7 adet  harabe  yapının yıkımı gerçekleştirildi. Aralık ayı içinde de Cedit Maslak Sokak, Çukurbağ Bahariye Caddesi, Turgut Numan Kahya Sokak, Yenidoğan Kaleüstü Sokak, Kozluk Sait Faik Sokak, Bekirdere Başaran Caddesi ve Çukurbağ Gebeşoğlu Sokakta 7 adet  yapı daha yıkılacak. İzmit Belediyesi’nce yıl içinde yıkılan  harabe yapı sayısının ise 150’yi bulduğu öğrenildi.

 

TEHLİKE ORTADAN KALKIYOR

 

Yetkililer, mahalle aralarında bulunan çevre ve insan  sağlığı açısından tehlike oluşturan yapıların tek tek yıkıldığını belirterek” Harabe evlerin çoğu boş. Bir çoğunda ayyaşlar mekan tutmuş. Yangın ve yıkılma tehlikesi olan bu yapılardan vatandaşlar  şikayetçiler. Bazı yapılar da eski olduğu için ayakta  zor duruyor. İlk etapta mülk sahiplerinin rızasını alıyoruz.  Bazı yapıların yıkımı için de mahkemenin kararını bekliyoruz. Bütün resmi prosedürler yerine getirildikten sonra yıkımı gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlar, bazen  harabe yapıların yıkılmamasından  şikayet ediyorlar. Belediye olarak gerekli prosedürleri yerine getirmeden yıkım yapamıyoruz. Yıkım işini birkaç saatte gerçekleştirirken gerekli izinleri almak bazen aylar alabiliyor” şeklinde konuştular. Harabe yapıların yıkılmasıyla mahalle aralarındaki büyük bir tehlikenin ortadan kalktığı ve kentin adeta nefes almaya başladığı kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat