Ekonomi

İzmit simidi marka oluyor

İzmit Belediyesi, İzmit’in pişmaniyesinden sonra simidinin de marka olması için harekete geçti.

23 Ocak 2014 Saat: 20:42
İzmit simidi marka oluyor
İzmit simidi marka oluyor

Yaklaşık 5 yıl öncesine kadar İzmit Pişmaniyesinin unutulmaya yüz tuttuğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan” Göreve gelir gelmez harekete geçerek pişmaniyenin patentini aldık. Böylelikle pişmaniye bir marka haline geldi. Her yıl festivallerle  pişmaniyenin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Şimdi de herkes tarafından bilinen fakat bir markası olmadığı için yasal dayanağı bulunmayan simidin marka olması için harekete geçtik. İzmit Belediyesi olarak Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak İzmit simidinin marka olmasını sağlayacağız. Böylelikle damak tadı herkesçe bilinen İzmit Simidi tescillenmiş olacak” dedi. Başkan Doğan, gayelerinin kentin değerlerine sahip çıkmak olduğunu da söyledi.

Türkiye'nin geleneksel yiyeceği olan, en gevrek tatlı, leziz ve susamları en harika kızarmış simitleri İzmit’te üretiliyor. Varlıklısından yoksuluna, patronundan isçisine, öğrencisinden öğretmenine, yediden yetmişe tüm Türkiye'nin vazgeçemediği bir tattır simit. Simit un, su, susam ve tuzla karıştırılıp yapılır. Hamur mayalanınca parçalara ayrılıp halka biçimi verilir. Daha sonra da pekmezli soğuk suya atıldıktan sonra susama batırılıp fırına verilir. Eski ustalara göre simidin kaliteli olması için piştikten sonra 22 ayar Osmanlı altınının rengini almış olması şarttı aranmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat