Özdilek

Güncel

İzmit Körfezi TRT HD Kanal’da

İzmit Körfezi’nde ki dönüşüm TRT HD Kanal’ında belgesel olarak yayınlanmaya başladı

17 Ekim 2012 Saat: 16:12
İzmit Körfezi TRT HD Kanal’da
İzmit Körfezi TRT HD Kanal’da

           İzmit Körfezi, değişim yaşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar,  etrafına yapılan 9 arıtma tesisi, denizden ve havadan yapılan denetimler sayesinde 30 yıl önceki mavi görüntüsüne tekrar kavuşuyor.  

     Son yıllarda  İzmit Körfezinde az da olsa temizlenme ve doğal yaşama dönüş gözlenmekte,Hatta, artık dalış tutkunlarının.ilgisini çekmeye başladı. Yapılan incelemelerde Akdeniz’de bile az rastlanan denizatları ve karideslerin canlı yaşamına katıldığı belirledi. Tüm Bu değişim TRT HD Kanal’ında Mavi Tutku adlı programda “ Geri Gelen Hayatlar” adlı belgeselde yayınlamaya başladı. 

 

KÖRFEZ TEKRAR ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞUYOR

İzmit Körfezi, 1950'li yıllardan itibaren sanayileşme ve kentleşmenin ağır etkisinde kaldı. Kirlendi! Bir zamanlar hayat kaynayan körfez, neredeyse tükenme noktasına geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin son yıllarda yaptığı dev yatırımlar sayesinde İzmit Körfezi şimdilerde yeniden tutunmaya çalışıyor. Sualti canlılığı gözle görülür biçimde artıyor. Körfez Canlanıyor! Peki körfezin kaderi nasıl değişti... Tüm bu soruların yanıtları TRT HD Kanalı’nda Mavi Tutku adlı programda İzmit Körfezi'nde hayatın geri dönüş çabası belgelenerek yayınlanmaya başladı.

 

 

İZMİT KÖRFEZİ "GERİ GELEN HAYAT" 1. BÖLÜM YAYIN SAATLERİ

 

İzmit Körfezi’ndeki tüm bu değişim TRT HD ekranlarında yer alıyor. Yapım ve Yönetmenliğini Hakan Aslan ve Ümit Kargılı’nın üstlendiği programın 1. Bölümü 17 Ekim Çarşamba (Bugün) saat 18.30 da yayınlanacak. Kaçıranlar için ise programın tekrar 19 Ekim Cuma 2012 Saat 14:00 - 18:30’da verilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat