Özdilek

Çevre

İzmit Körfezi’ni kirleten gemiye 12,5 milyon ceza

Deniz uçağıyla yapılan denetimlerde İzmit Körfezi’ni kirlettiği tespit edilen gemiye 12 Milyon 596 Bin 461 TL ceza kesildi.

21 Ocak 2023 Saat: 20:36
İzmit Körfezi’ni kirleten gemiye 12,5 milyon ceza
İzmit Körfezi’ni kirleten gemiye 12,5 milyon ceza

İzmit Körfezi’ni kirleten gemiye 12,5 milyon ceza

İzmit Körfezi’ni gri bir görüntüden kurtararak mavi bir görüntü kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı denetimlerle Körfez’de kirliliğe geçit vermiyor. Akşam saatlerinde deniz uçağıyla yapılan denetimlerde Kuru yük Gemisine 12 Milyon 596 Bin 461 TL ceza kesildi.

 Sıkı denetimler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deniz araçlarından kaynaklanan kirliliğin önüne geçmek için denizden, karadan, ve havadan denetimler yapıyor. Bu bağlamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, akşam saatlerinde Deniz uçağıyla yaptığı denetimler sırasında bir geminin İzmit Körfezi'ni kirlettiğini belirledi.

 12,5 milyon ceza

Hereke’de bir limanda Liberya bandıralı Lodestar adlı kuru yük gemisinin bulunduğu bölgede inceleme yapan ekipler, söz konusu geminin petrol türevi kimyasal maddeyi denize tahliye ederek kirlilik oluşturduğunu tespit etti. Kuru yük Gemisine 12 Milyon 596 Bin 461 TL ceza kesildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat