Siyaset

İzmit Körfez Geçişi’nin temelini Başbakan attı

Dilovası-Hersek arasındaki İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün temeli Başbakan Erdoğan tarafından atıldı

31 Mart 2013 Saat: 12:45
İzmit Körfez Geçişi’nin temelini Başbakan attı
İzmit Körfez Geçişi’nin temelini Başbakan attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün temelini attı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Ankara’dan Başbakan Erdoğan ile tören alanına geldi.

KÖRFEZ GEÇİŞİ 6 DAKİKA

Dünyanın en uzun ikinci köprüsü olacak İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün temeli Başbakan Erdoğan tarafından atıldı. Başbakan Erdoğan, Hersek şantiyesinde yapılan törende köprü sayesinde 1,5 saat süren Körfez geçişinin 6 dakikaya düşeceğini belirtti. Başbakan Erdoğan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Zeki Aygün, M. Ali Okur, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu.

BAŞBAKAN: TARİH BUNU YAZACAK

Ankara’dan gelişinde Başkan Karaosmanoğlu’nun eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi’nin Hersek ve Dilovası şantiyelerinde otoyol kapsamında yapılan viyadük ve tünel çalışmalarını havadan inceledi. İnceleme gezisinde, kuzey kule temeli kazık çakılması ve güney kule temeli deniz taraması kazı çalışmasına başlandı. Başbakan Erdoğan, ‘’Burada tarihi bir anı yaşıyoruz, tarihe kayıt düşüyoruz. Tarih, bu Körfez geçişiyle olsun, İstanbul İzmir otoyoluyla olsun Türkiye'yi anacaktır, bu Körfez geçişini anacaktır’’ dedi.

TÜRKİYE’NİN GURUR PROJESİ

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin gurur projesi olacak Körfez Geçişi’nin İstanbul'u, Kocaeli'ni, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir'i birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi. Proje kapsamında Dilovası'ndan Hersek'e 3 kilometre uzunluğunda bir asma köprü yapılıyor. Projede genelinde toplam 18 kilometrelik 30 viyadük, 7,5 kilometrelik 4 tünel ve 29 köprü inşa edilecek. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat