Özdilek

Güncel

İzmit’in trafiğini masaya yatırdılar

İzmit merkezdeki ana cadde arterlerinde yaşanan trafik sorunları konusunda bir toplantı gerçekleştirildi.

25 Ocak 2015 Saat: 17:02
İzmit’in trafiğini masaya yatırdılar
İzmit’in trafiğini masaya yatırdılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı yetkilileri, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İzmit Beleyesi Zabıta ve Ulaşım Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Kara Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, UKOME Şube Müdürlüğü yetkilileri, Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube yetkilileri katıldı.

 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIN

İzmit’te yaşanan trafik sorununun masaya yatırıldığı ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda İzmit’te araç yoğunluğunun oldukça yüksek olduğuna değinildi.  İşe ve okula giden vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmelerinin trafiği olumlu yönde etkileyeceği ifade edilirken, özel araç sürücülerine de toplu taşım araçlarını kullanmaları yönünde çağrı yapıldı

 

DURAK YERLERİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Toplu taşıma araçlarının durakları ile ilgili bir çalışma gerçekleştirildiğinin altı çizilerek, kısa mesafelerde birbirine yakın bölgelerdeki durakların trafik akışını rahatlatmak amacıyla kaldırılmasının planlandığı kaydedildi.

 

TRAFİK YOĞUNLUĞU OLAN BÖLGELERDE SIKI DENETİM

2015 yılında uygulanacak olan yeni çalışma ile trafik ihlali yapan sürücülerin EDS(Elektronik denetim sistemi) yöntemiyle anında tespit edileceği de belirtilirken, trafiği olumsuz etkileyen, özellikle trafiğin yoğun olduğu İnönü ve Turan Güneş Caddelerinde trafiği yavaşlatan ve hatalı park gerçekleştiren sürücülere yasal işlem uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

 

TRAFİK İŞARETLERİ DAHA İŞLER OLACAK

Trafik yoğunluğu yaşanan noktalardaki trafik işaretlerinin ve levhaların yeniden planlanacağı belirten yetkililer, bu trafik işaretlerinin bir sisteme kaydedilip daha işler bir hale getirileceğinin söylediler. Araç sürücülerinin trafik işaret ve işaretçilerine de uyması gerektiğini vurgulayan ilgililer, konuyla ilgili denetimlerin artarak devam edeceğine bildirdi.  

 

SERVİS GÜZERGÂHLARI DA KONUŞULDU

Kentteki araç yoğunluğunun yanı sıra servis araçlarının sayısının da bir hayli fazla olduğuna değinilen toplantıda, bu araçların ana caddelerde trafik sıkışıklığına neden olduğu konusunda görüş birliğine varıldı. Servis araçlarının güzergâhları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmasının gerektiğini belirten yetkililer, bu doğrultuda başlatılan çalışmaların titizlikle devam ettiğini ifade ettiler.

 

YAYALAR UNUTULMADI

Kentteki araç sayısının da gün geçtikçe arttığına vurgu yapan yetkililer, bu durumun hem trafik yoğunluğuna hem de otopark ihtiyacının doğmasına neden olduğu, fakat belediyelerce üretilen otopark projeleriyle soruna çözüm arandığını belirttiler. Kent merkezinde yayaların daha rahat mekânlarda yürüyüş yapmaları hususunda da bir takım projeler üzerinde çalışıldığına da işaret eden yetkililer, çalışmaların en kısa zamanda sonuçlanacağının müjdesini verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat