Özdilek

Eğitim

İzmit Esnafının Profesör Oğlu

İzmit’in eski esnaflarından Nurettin Okçu’nun oğlu Murat Okçu Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde profesör oldu.

1 Ekim 2014 Saat: 09:26
İzmit Esnafının Profesör Oğlu
İzmit Esnafının Profesör Oğlu

1969 yılında İzmit’te doğan Murat Okçu, Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu, İzmit İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nde okumuş ardından da ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Yine ODTÜ’de yüksek lisans sınavını kazanarak aynı bölümde lisansüstü eğitimini yaptı. Yüksek lisansına devam ederken, 1994 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak akademi dünyasına katıldı.

 

1997 yılında yüksek lisansını bitiren Okçu, yine sınavla girdiği ODTÜ Kamu Yönetimi doktora programını "Kamu Yönetimi ve Etik" konusunu incelediği 2002 tarihli doktora çalışması ile tamamladı.

 

Doktorasının hemen ardından, Avrupa Komisyonu ve Türk Dış İşleri Bakanlığı tarafından verilen Jean Monnet Bursu ile 2002–2003 yılları arasında University of Liverpool, Managemet School'da AB ve Kamu Yönetimi üzerine doktora sonrası araştırmalarda bulundu.

 

Murat Okçu, akademik çalışmalar yanında, 2004–2007 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) Başkanlık Özel Danışmanlığı ve TOBB'a bağlı bir düşünce kuruluşu olan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nda (TEPAV) bağımsız araştırmacı görevlerinde bulundu.

 

2007–2011 yılları arasında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ITSO) Başkan Özel Danışmanlığı da yaptı.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Akademik hayatının 20. Yılında Profesör olan İzmitli hemşerimiz üniversite araştırmalarının yanı sıra öğrenci yetiştirmeye de devam ediyor.

 

 “Hangi makam ve unvana sahip olursa olsun insanlığa, ülkeye ve mesleğe iyi şeyler katanlardan olmayı ümit ediyorum” diyen Prof. Okçu İzmitli ve Kocaelili olmaktan her zaman gurur duyduğunu da ifade ederek; İzmit’teki dostlarına ve yakınlarına selamlarını söylüyor.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat