Özdilek

Çevre

İzmit doğu sahili ağaçlandırılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente bir büyük park daha kazandırıyor. İzmit körfezinin doğu ucunda yer alan atıl alan sürdürülen çalışmayla park haline getiriliyor. Uçurtma tepelerin oluşturulduğu alanda ağaçlandırma çalışmaları

26 Kasım 2013 Saat: 13:09
İzmit doğu sahili ağaçlandırılıyor
İzmit doğu sahili ağaçlandırılıyor

2 BİN 200 AĞAÇ DİKİLDİ

Çalışma kapsamında bugüne kadar park alanına 2 bin 200 adet farklı türlerde ağaç dikildi. Parka ulaşım sağlayacak Cumhuriyet Köprüsü çevresine de 600 adet çalı bitkisi dikildi. Köprüden uçurtma tepelerine giden yürüyüş yolunun kenarları çınar ağaçlarıyla donatıldı.

 

SU KUŞLARI İZLENEBİLECEK

İnterteks Uluslar arası Fuar alanı arkasında bulunan 35 bin metrekarelik alan parka dönüştürülüyor. Çalılık ve otların temizlendiği alanda uçurtma tepeleri oluşturuluyor. Alanın kıyı kısmında bulunan sulak alan parkta he dinlenme hem de yaban kuşlarını gözlemleme imkanı verecek. Sulak alan yılın bu dönemlerinde bolca kuş türü barındırıyor. Doğu terminali ile fuar alanı arasında kalan bölgede yapılan gerçekleşen park çalışmasında alanın belli bir bölümünde yer alan sulak alan su kuşları için korunacak. Buralara yerleştirilecek gözetleme kuleleriyle kuşları izlemek mümkün olacak.

 

3 ADET SPOR SAHASI

Parkın içinde 3 bin metre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu yer alacak.

Parkta Sekapark’takine benzer iki adet uçurtma tepesi bulunacak. Sosyal donatı alanlarının da yapılacağı alanda 1 adet mini futbol sahası, 1 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası bir adet de tenis kortu yer alacak. Vatandaşlar bu spor alanlarında bol bol spor yapma imkanı bulabilecek.

 

SAĞLIKLI YÜRÜYÜŞ PARKURU

Parkta stres atmak için sağlıklı yürüyüş parkuru oluşturulacak. Bu parkurun kimi yeri ahşap, kimi teri taş kimi yeri de kuş şeklinde düzenlenecek. Çıplak ayakla gezilecek parkurda vücuttaki statik elektrik atılacak. Pakta piknik alanı da oluşturulacak. Üzeri kapalı masaların yerleştirileceği alanda vatandaşlar piknik yapabilecekler. Çocuklar için oyun ve fitness grupları yine parkın içinde yer alacak sosyal alanlardan olacak. Park kamelyalar ve pergolalarla tamlanacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat