Özdilek

Siyaset

İzmit CHP, 52 mahalleye gidecek

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, yeni Büyükşehir Yasası’nın olumsuz yönlerini anlatmak üzere 52 mahalleye ziyaret düzenleyeceklerini açıkladı

15 Ocak 2013 Saat: 23:25
İzmit CHP, 52 mahalleye gidecek
İzmit CHP, 52 mahalleye gidecek

İzmit CHP, 52 mahalleye gidecek

 


Bir ay sürecek olan ziyaretler kapsamında halkın da talepleri dinlenecek

 

CHP İzmit İlçe Örgütü, olağan yönetim kurulu toplantısı parti binasında yapıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Selman Yıldırım, parti çalışmaları hakkında bilgi vererek, 52 mahalleyi ziyaret edeceklerini, halkı Büyükşehir Yasası’nın olumsuz yönleri konusunda bilgilendireceklerini açıkladı. Belediyelerin birleşmesinin halkı hizmetten mahrum bıraktığını savunan Yıldırım, “Halk belediyeyi baba ocağı gibi görürdü. Bir derdi olan hemen belediyeye giderdi” dedi.

GEZİLER BİR AY SÜRECEK

Selman Yıldırım, mahalle ziyaretlerinde vatandaşlara Büyükşehir Yasası’nın olumsuzluklarını anlatarak, halkın taleplerini dinleyeceklerini, gezileri ilçe kadın ve gençlik kollarının organize edeceğini, köylerde ayrıca sağlık ekiplerinin de genel sağlık taraması yapacağını dile getirdi. 1 ay boyunca devam edecek olan köy gezileri iki gruba ayrılarak haftanın 2 ya da 3 günü gerçekleşecek. Yıldırım, ayrıca, Büyükşehir Yasası nedeniyle tüzel kişiliği kalkan belediyeler olduğunu açıkladı.

‘YATIRIMLAR 2009 ÖNCESİ YAPILDI’

Geçtiğimiz hafta sonu ilimizde Büyükşehir Yasası ile alakalı yapılan toplantıyı işaret eden Yıldırım, “Geçtiğimiz günlerde çeşitli illerden gelen belediye başkanları ile toplantı yapıldı. Keşke bu toplantıya büyükşehir olmadan önce var olan 45 belediye başkanını da davet etselerdi. Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ve beldelerde 2009 yılına kadar yatırım yaptı. Yani ne yapıldıysa 2009 yılı öncesi yapıldı. O dönemlerde belediye başkanları hizmet götürmek için birbiriyle yarışırdı. Sınırlar büyüyünce ilçelere hizmet gitmedi” ifadelerini kullandı.

‘KONU İYİ DEĞERLENDİRİLSİN’

“O dönemde belediye başkanları belediyenin kapısında yatardı” diye konuşmasını sürdüren Yıldırım, şimdi ise günü kurtarma mantığı olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, “Eğer o 45 belediye başkanı da toplantıya katılsaydı o dönemlerde ne kadar düzgün çalışma yapıldığını anlatırlardı. Belediyelerin birleşmesi, halka hizmet götürmedi, aksine halkı hizmetten mahrum bıraktı. Halk belediyeyi baba ocağı gibi görürdü. Bir derdi olan hemen belediyeye giderdi şimdi ise sıkıntısı olan vatandaş Kullar’dan Başiskele Belediye si’ne kadar gitmek zorunda. Bu yüzden bu konunun iyi değerlendirilmesi gerekiyor çünkü kafa kurcalıyor” dedi.  

‘DİSİPLİNSİZLİK BERABERİNDE GELİR’

Başkan Yıldırım, 4+4+4 eğitim sisteminin yansımalarından dolayı örgün öğrenimde bulunan kaç öğrencinin, örgün öğretimden kaydını alarak açık öğretime girdiğini sordu. Örgün öğrenim gören yani, devam zorunluluğu bulunan öğrencilerin, açık öğretim lisesine geçtiği sırada otomatikman mezun olduğunu söyleyen Yıldırım, “Kaç kişi açık liseye kaydını yaptırdı ve o boşluğu kaç kişi dershanelerde değerlendirdi öğrenmek istiyoruz. Türkiye’de 200 binden fazla lise son sınıf öğrencisi kaydını alarak açık liseye başvurmuş. Bu çok ciddi bir rakam. İzmit’teki oranı öğrenmek istiyoruz. Bu durum disiplinsizliği beraberinde getirir” açıklamalarında bulundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat