Özdilek

Güncel

İzmit Cezaevi tamamen boşaldı

İzmit C Tipi Cezaevi’nde yer alan tutuklular geçtiğimiz hafta başka cezaevlerine nakledilmişti. Cezaevi personelinin nakil işlemleri de tamamlandı. Askeri personel dahil tüm çalışanlar kent genelindeki cezaevlerine dağıtıldı.

29 Kasım 2014 Saat: 17:54
İzmit Cezaevi tamamen boşaldı
İzmit Cezaevi tamamen boşaldı

1955 yılında inşa edilen İzmit C Tipi Cezaevi, kent nüfusunun artması ve yerleşim yerinin genişlemesi ile şehir merkezinde kalmıştı. Zaman içerisinde yeterliliğini yitiren cezaeviyle ilgili boşaltma kararı çıkmış ancak uzun yıllar bu işlem gerçekleştirilememişti. Geçtiğimiz hafta alınan ani kararla cezaevinde bulunan 700 tutuklu Düzce ve Kandıra T Tipi cezaevlerine sevk edildi.

 

BAŞSAVCI GÖREVLENDİRDİ
Kısa sürede tamamlanan sevk işlemi sonrasında cezaevinde yer alan personelle ilgili işlemlere başlandı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük cezaevi personelinin nakillerini onaylandı. Cezaevinde görev yapan görevliler kent genelinde bulunan farklı cezaevlerinde görevlendirildi. Gazetemize kısa bir açıklama yapan Küçük şöyle konuştu: “Görevlendirmeler tamamlandı.

 

EĞİTİM KAMPÜSÜ YAPILACAK
C Tipi Cezaevi’nin bulunduğu bölge ile ilgili Valilik’in bizden talepte bulunmasını bekliyoruz. Biz de bu talebi Adalet Bakanlığı’na ileteceğiz ve sonrasında gerekli protokol imzalanacak ve cezaevi yıkılacak.” Serdar Mahallesi’nde yer alan bölgede cezaevinin yıkılmasının ardından eğitim kampüsü oluşturulması ve İzmit Lisesi ile Gazi Lisesi’nin bu bölgeye taşınması bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat