Özdilek

Ekonomi

İzmit Çarşısı Türkiye’ye örnek oluyor

. İzmit Çarşısı çalışmalarıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na hizmet eden en iyi 15 proje arasında yer aldı.

9 Mart 2022 Saat: 14:44
İzmit Çarşısı Türkiye’ye örnek oluyor
İzmit Çarşısı Türkiye’ye örnek oluyor

İzmit Çarşısı Türkiye’ye örnek oluyor

İzmit Çarşısı, 1 yılda 513.939 TL geliri çoğunluğunu kadınların oluşturduğu üreticilere aktardı. İzmit Çarşısı çalışmalarıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na hizmet eden en iyi 15 proje arasında yer aldı.

 

İzmit Belediyesi’nde İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Good4Trust Kurucusu Dr. Uygar Özesmi, iyzico İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burcu Salıngan Çilingir ve İzmit Çarşısı Üreticisi Bal ve Şeker Kurucusu Canan Barlin basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aynı zamanda canlı olarak zoom üzerinden yayınlanan basın toplantısında İzmit Çarşısı’nın açılışından bu yana edindiği kazanımlar ve başarılar duyuruldu. 9 Mart 2022 itibarıyla İzmit Çarşısı’nda 13 ayrı kategoride 160 farklı üreticinin 2000’den fazla ürünü var. Çarşı, açılışından bu yana hemçevrimiçi olarak izmitcarsisi.org üzerinden hem de fiziksel stantlardan toplamda 513.939 TL geliri üreticilere aktardı. Marmara Belediyeler Birliği tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik yapılan araştırma sonucunda, en iyi 15 proje arasında yer aldı.

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bir yıl önce, İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Toplumsal Eşitlik Birimi’ne bağlı olarak yürütülen kapsamlı çalışmalar sonunda, kâr amacı gütmeyen bir sosyal girişim olan Good4Trust ile işbirliği içerisinde İzmit Çarşısı’nı açtık. izmitcarsisi.org adresinde üreticilere işleyen, fonksiyonel ve kullanıcı dostu bir e-ticaret ortamı kurduk. İzmit Çarşısı’nda, üreticilerin birbirleriyle dayanışmasını sağlayıp, kendi aralarındaki tedarik ağlarını geliştirmelerine yardımcı olarak döngüsel bir ekonomi inşa ediyoruz. Yerel işletmelerimizin ve girişimcilerimizin adil üretim yolculuklarında onları teşvik etmenin yanı sıra, billboardlarımızı onların hizmetine sunuyor, yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü gibi konularda destek ve eğitimler veriyor, vermeye de devam ediyoruz. Bu platformu sadece bir perakende ve toptan e-ticaret sitesi olarak değerlendirmiyoruz. İzmit Çarşısı doğaya ve insana dost, adil üretim yapmaya çalışan üreticilerimizle ihtiyaçlarını bu tür işletme ve girişimlerden sağlamayı tercih eden halkımızı buluşturan bir sistem.” dedi.

 

İzmit Çarşısı önemli inovasyonları hayata geçiriyor

Fatma Kaplan Hürriyet, sözlerine şöyle devam etti: “Her gün başta İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir olmak üzere ülkenin her yerinden siparişler gelmeye devam ediyor. Üstelik yıl içerisinde yapılan önemli inovasyonlardan bir tanesi, dünyada bir ilk olarak, artık hem perakende hem de toptan çarşı, tek bir sistem altında hizmet veriyor. Tüm İzmit halkını tüketici değil, türetici olarak İzmit Çarşısı’na katılmaya bekliyoruz. Gelin, ihtiyaçlarımızı yerel dükkanlardan karşılayalım, ekonomimizi güçlendirelim. Birlikte kalkınalım. Birlikte zenginleşelim. Adil üreticileri destekleyelim. Kadın girişimcilerimizi güçlendirelim.”

 

İzmit Çarşısı adil üretime dönüşümü destekliyor

Good4Trust Kurucusu Dr. Uygar Özesmi ise, “İzmit Belediye Başkanı Avukat Fatma Kaplan Hürriyet ile yaptığımız çalışmalar sonunda İzmit Çarşısı’yla türetim ekonomisini ilçemize kazandırdık. İzmit Çarşısı’nın üreticilere faydasının yanında, bölgesel ekonomiyi canlandırmasını ve yerel kalkınmayı sağlamasını da amaçlıyoruz. Özellikle bu yeni sistemle birlikte kadınları güçlendiriyor, iş, istihdam ve ekonomik güç sağlamaya çalışıyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat