Özdilek

Siyaset

İZMİT BELEDİYESİ’NDEN ŞELALE AÇIKLAMASI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit Belediyesi, Kültür Tepesi (Şelale) Projesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir yaptığı açıklamada İzmit’in tarihi ve kültürel değerlerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve halkımızın kullanımına açarak kentimizi kültür-turizm kenti yapmak amacıyla başlatılan Tarih Koridoru Projesi’nin İzmit Belediyesi tarafından yürütüldüğünü belirterek ”Bu proje kapsamında Kültür Tepesinin düzenlenmesi, tarihi bina, hamam, cami, çeşme vs. gibi eserlerin restorasyonu bulunmaktadır.

PROJE BİR BÜTÜN

Kamuoyunda şelale projesi olarak bilinen, ancak gerçek adı İzmit Saat Kulesi ve Atatürk Heykeli Çevre Düzenleme Projesi olan Kültür Tepesi projemiz Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu (K.V.T.V.K.K.) tarafından onaylanmıştır. Projemiz kapsamında yıllardır ihmal edilen Saraybahçesi olarak da anılan alan ile birlikte, geçmişte törenlerin yapıldığı Atatürk Heykeli önünden Saraybahçesi altındaki yolun, demir yolu ile bağlandığı kısma kadarki bölüm de değerlendirilmiştir. Projenin içeriğinde manzara seyir terasları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, süs havuzları ve kafeterya yapılması, alan içindeki kent mobilyalarının yenilenmesi yer almaktadır. Kısacası bu alanda sadece şelale çalışması yürütülmemektedir. Süs havuzlarının şelale olarak adlandırılan kısmının imalatı çok önceden belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiş olup kullanıma açmak için diğer çalışmaların tamamlanması beklenmektedir” dedi.

UKOME KARAR

Başkan Yardımcısı Demir açıklamalarında şu görüşlere de yer verdi:”Bu Proje ile, bütün alanın aktivitesinin arttırılması ve mevcut atıl görünümünden kurtarılması amaçlandığından Hürriyet Caddesinin alan içinde kalan kısmı kısa bir süre önce UKOME kararı ile araç trafiğine kapatılmıştır. Ancak çevre düzenleme projesinin tamamı için başlatılan inşaat çalışmaları esnasında halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemek amacıyla alan içinden geçen yaya yolları da dahil tüm yollar inşaat süresince kapatılmıştır. Çünkü söz konusu yolların yenilenmesi de projemiz kapsamında yer almaktadır. Çalışmalar en kısa sürede tamamlandığında pırıl pırıl son derece şık bir yol halkımızın hizmetine sunulacaktır.           İzmit’imizin tarihi mekanlarındaki yeniden yapılandırma çalışmalarının bir adımı olan Kültür Tepesi Projesinin hayata geçirilmesi sürecinde yaşanılması muhtemel sıkıntılar için, her şeyin en iyisine layık olduğuna inandığımız halkımızın anlayış ve desteğini bekliyoruz. Halkımıza sabırları için şimdiden teşekkür ederim. Bunun dışındaki tüm açıklamalar spekülasyon amaçlıdır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat