Özdilek

Güncel

İzmit Belediyesi toplu sözleşme imzaladı

İzmit Belediyesi ile Sağlık İş Sendikası arasında önceki gün Toplu İş Sözleşmesi gerçekleştirildi

20 Haziran 2013 Saat: 13:59
İzmit Belediyesi toplu sözleşme imzaladı
İzmit Belediyesi toplu sözleşme imzaladı

Genel-İş Sendikası ile yeni dönem toplu iş sözleşmesi için  daha önce anlaşma sağlayan İzmit Belediyesi önceki gün de İzmit Belediyesi’nde 10 üyesi çalışan Sağlık İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. İzmit Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İzmit Belediyesi Başkanı Nevzat Doğan, Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Halit Kayalı, Şağlık İş Şube Başkanı Bülent Gökmen, Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Subaş, Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı, Şağlık İş Şube sekreteri faik mutlu yer aldı.

İLK YIL %7 PUAN ZAM

Sözleşme gereği birinci yılda yüzde 7 puan, ikinci ve üçüncü yılda ise enflasyon+1 puan zam yapılacak. İşçiler için taban yevmiye 67’den 70’e çıkarken sosyal yardım brütü 275 iken net olarak 275 oldu. Sorumluluk zammı ise işçilerin fiilen çalıştıkları günler için 4.51 oldu. 15 yıllık çalışan işçilere 40, 15 yıldan fazla çalışan işçilere ise 60 kuruş kıdem tazminatı uygulanacak. Ramazan yardımı 185 lira ise Kurban yardımı ise 3 yüz lira olarak belirlendi. Ayrıca ilköğretim yardımları brüt olarak 536.47 iken Yükseköğrenim yardımları da brüt 988.92 olarak belirlendi.

“EMEK BİRİNCİ PLANDA”

Bir tarafta emek bir tarafta işverenin olduğu bir iş hayatının olduğunu belirterek açılış konuşması gerçekleştiren Nevzat Doğan, “Her zaman emeği birinci planda tutuyoruz. Önceliğimiz hep bu odu. 4 yılda işçinin parasını bir gün geciktirmedik. Sadece sözleşmeli işçilerimiz için değil taşeron işçilerimiz için de aynı durum söz konusu. İzmit Belediyesi alın teri döktü, büyük projeler üretti. Hep birlikte daha çok alın teri dökeceğiz. Bizim işçilerimiz daha iyilerine layık” dedi.

“ALIN TERİ KURUMADAN”

Ardından söz alan Hasan Öztürk de Doğan’a katıldığını belirterek, “Biz buraya şimdilik 10 işçi için gelmiş olabiliriz ama ileride daha da büyük rakamlar için burada olacağız. Yaptığınız hizmetler için size minnettarız. İşçinin hakkını alın teri kurumadan vermek gerek. Bu toplu iş sözleşmesinin herkes için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Tekrar söz alan doğan sağlık işçilerine uygulanan şiddeti de kınayarak, “Sağlık çalışanları bizim için çok önemli” dedi. Konuşmalar sonrasın sözleşmeler imzalandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat