Özdilek

Siyaset

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ’Nİ FAALİYET RAPORU BÖLDÜ

İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclisinde faaliyet raporı CHP'lilerle AKP'lileri böldü. CHP'liler faaliyet raporunda birçok maddeyi sert bir dille eleştirdi

3 Nisan 2013 Saat: 03:30
İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı İzmit Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan başkanlığında gerçekleştirilen meclis 24 gündem maddesi ile toplandı. Meclisin ikinci gündem maddesi olan 2012-2013 yılı faaliyet raporunun bulunduğu 2. maddesine geçildi. Faaliyet raporu nedeniyle meclis başkanı Doğan, yerini CHP'li Muzaffer Gülfidan'a devretti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile AKP'li meclis üyesi Muammer Biner ise CHP sıralarına geçti. CHP grup başkan vekili ve belediye başkanına 20'şer dakika söz hakkı verildi. Faaliyet raporu ise okunmadı. 
 
HİZMETTEN ÇOK BELEDİYE BAŞKAN TANITIMI
Faaliyet raporuyla ilgili ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Fikret Gökmen aldı. Gökmen faaliyet raporu kitapçığıyla ilgili olarak eleştirilerini sıraladı. Gökmen devam ederek "Kitapçıkta 135 sayfa fotoğraf var. Kitapçığın nerdeyse yarısı fotoğraflarla dolu. En aktif, en çalışkan müdürlük basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğü. Her yıl artan bir haber sayısı üretmiş ama belediyenin hizmetlerini sunma yerine belediye başkanının tanıtımını yapmış. Hizmetten çok belediye başkan tanıtımı şeklinde olmuştur" dedi. 
 
TELEVİZYONLARA 160 BİN TL 
Gökmen eleştirilerine devam ederek "Geçtiğimiz yıl haber sayısı 11 bin 700 civarı iken bu yıl ise 15 bin 270 habere çıkmış. Bir yıla böldüğümüzde günde ortalama haber 42 tane. Televizyon kuruluşları resmen belediye tarafından maaşa bağlanmış. Bir televizyon kuruluşuna 90 bin TL, diğer televizyon kuruluşuna 70 bin TL verilmiş. Biz para vererek haber yapıyorsak bunu düşünmemiz lazım" diye konuştu. 
 
İZMİT HALKI KAZANDI
AKP'li meclis üyesi İbrahim Bulut "İzmit şehri kazanmıştır. Şehrin silueti için ciddi çalışmalar yapılmıştır. Yapılan faaliyetlerle 7'den 77'ye İzmit halkı kazanmıştır. İzmit artık bir açık hava müzesi haline gelmiştir. Mahallelerimiz kazanmıştır. Dolu dolu bir 4 yıl geçirdik. İlimizde yaşayanlar, İzmit Belediyesinin dolu dolu geçen günlerini yaşadılar. Belediyenin mali kaynakları çok iyi kullandık " dedi. 
 
15-20 OYLA KABUL EDİLDİ
Yaklaşık 2,5 saat süren tartışmanın ardından faaliyet raporu 20-15 oyla oy çoğunluğuyla kabul edildi. Meclis verilen 15 dakikalık aranın ardından gündemin diğer maddelerine geçildi. Gündem gereğince AKP ve CHP'lilerin ortak verdikleri isimler olan Hüseyin Üzülmez (29), Emine Zeybek (34), Muzaffer Gülfidan (21) gizli oyla encümen üyesi olarak bir yıllığına seçildiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat