Özdilek

Çevre

İzin almadan tabela dikmeyin

Büyükşehir, gelişigüzel konulan tabelaları kaldırarak görsel kirliliğin önüne geçiyor

3 Kasım 2016 Saat: 14:13
İzin almadan tabela dikmeyin
İzin almadan tabela dikmeyin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte görsel kirlilik oluşturan tabelalar için çalışma başlattı. Yol kenarlarında yer alan irili ufaklı reklam tabelaları ve totemler zabıta ekiplerince kaldırılıyor. Çalışma kentin görsel açıdan daha güzel görünmesi amacıyla yapılıyor.

 

KANUNA AYKIRI TABELALAR

Kocaeli ili idari sınırları içerisinde reklam, tabela ve totemlerin yol açabileceği görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve kent estetiğine katkıda bulunmak için uygulama yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği’ne ve 2918 Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı ve izinsiz olduğu tespit edilen reklam tabelalarıyla totemler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince birlikte kaldırılıyor.

 

İzin Almadan Tabela Dikmeyin

1 Kasım 2016 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nce sağlanan teknik ekip ve ekipman ile birlikte Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde tabelalar kaldırılmaya başlandı. Tabela kaldırma işlemleri diğer ilçelerde de devam edecek. Bu proje kapsamında çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekipleri, iş yerlerinin ve firmalarının reklamını yapmak isteyen vatandaşların ilgili belediyeden izin almadan reklam araçları dikmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat