Özdilek

Güncel

İzgiad Halep ve Antakya'da

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit Genç  İşadamları Derneği (İZGİAD) Başkanı Nurhayat Güldüren Hatay'da yapılan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) yönetim kurulu toplantısının ardından TÜGİK heyeti ile birlikte, temaslarda bulunmak üzere Suriye'nin Halep Şehrini ziyaret etti.

      İZGİAD başkanı Nurhayat Güldüren'in de katıldığı
toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında; Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu ( TÜGİK ) Genel Başkanı Erkan Güral , "Milletvekili genel seçimleri öncesinde ekonomide sıkıntı beklemediklerini bildirdi" . TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral , gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada : "Farklı siyasi görüşlerden üyeleri bulunduğunu , ancak , hangi siyasi partiden olursa olsun milletvekili adayı olmaları durumunda destek vereceklerini" söyledi . Seçimlerin ekonomi üzerine etkisi konusundaki soruya da Güral , " Seçim öncesinde ekonomide herhangi bir sıkıntının yaşanacağını sanmıyorum . Göstergeler bu yönde . Kriz lafını kullanmaktan uzak durmalıyız . Bu ekonomiye zarar veriyor, büyüme rakamları ortada . Türk ekonomisi son derece iyi gidiyor . 2011 ' in 2010 dan daha güzel  geçeceğine inanıyorum . Bizim tek beklentimiz moral ve bürokratik işlemlerin azaltılması " dedi . Türkiye ' nin çeşitli ülkelerle vize uygulamasını kaldırmasını da olumlu bulduklarını belirten Güral , Tunus ' taki gelişmelerle ilgili de " Bu ülkede yaşanan kriz çevresini etkileyebilir . Umarız bu sıkıntı bir an önce biter . Türkiye ' yi ticari açıdan etkileyeceğini düşünmüyoruz " şeklinde konuştu . Ticaretin kendi gereksinimleri olduğunu söyleyen Güral , bu açıdan yasaları önemsediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti : " Yeni anayasanın gerekli olduğuna inanıyoruz . Ama " ben yaptım oldu ' anlayışı ile bu yapılmamalı . Yeni anayasa ortak olurla hazırlanmalı . Yeni anayasa toplumun her kesiminden fikir alınarak hazırlanmalı . Tabii ki bazı ihtiyaçlar var . düzeltilmesi gereken şeyler var ".
        Hatay GİAD ve Güneydoğu İşadamları Federasyonunun davetlisi olarak Antakya'ya giden Nurhayat Güldüren  buradaki toplantı ve programın ardından TÜGİK heyeti ile birlikte Suriye'ye geçti. Halep şehrine yapılan ziyarette, Halep Kalesi, Zekeriya Camii ve Halep kapalı çarşısı gezildi. Halep Kalesi gezisi sırasında kalede, Katar Emiri Şeyh El Thani ağırlayan Suriye Cumhurbaşkanı Başer ESAD Türkiye'den gelen TÜGİK işadamlarını çok sıcak karşılayarak , birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


      İZGİAD yönetim kurulu başkanı Nurhayat Güldüren yaptığı açıklamada "Yapılan ziyaretler dernek üyesi genç işadamlarımızın ufkunu açmaya yönelik bir adımdır" dedi. Ziyaretlere Güldüren'in yanı sıra İZGİAD dernek üyesi Sema Kalafat da katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat