Özdilek

Kültür/Sanat

İZGAZ Çocuk Tiyatrosu İle Perde Diyor

İZGAZ GDF SUEZ ve RAGIP SAVAŞ SANAT AKADEMİSİ'nin birlikte gerçekleştirdikleri, İzmit Sanat Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı MEYVE BAHÇESİ BİZİM OLACAK adlı çocuk oyunu bu sene tekrar Kocaeli'li öğrencilerle buluşuyor.

25 Şubat 2014 Saat: 23:46
İZGAZ Çocuk Tiyatrosu İle Perde Diyor
İZGAZ Çocuk Tiyatrosu İle Perde Diyor

İZGAZ GDF SUEZ, çocuk oyunlarının Kocaeli’deki ilköğretim öğrencileri için ücretsiz sahnelenmesine 5 yıldır destek oluyor.

Oyunun bu yılki galası 25 Şubat Salı günü Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. İZGAZ GDF SUEZ ve RAGIP SAVAŞ SANAT AKADEMiSi'nin 5 yıldır devam eden bu anlamlı projesi ile bugüne kadar 30 bin çocuğa ulaşıldı. Bu yıl en az 10 bin çocuk daha, Tiyatro'nun öğretici ve geliştirici atmosferi içerisinde ücretsiz olarak bu oyunda buluşacak.

RAGIP SAVAŞ SANAT MERKEZi-İzmit ve Sakarya okullarının kurucusu ve Genel sanat yönetmeni Ragıp Savaş’ın öncülüğünde, Harun Özer'in yazdığı, Fatih Sevdi'nin sahnelediği “Meyve Bahçesi Bizim Olacak” isimli oyun, gerek hikayesi, gerek oyuncuların harika performansları ve gerekse renkli dekorları, kostümleri ile çocukların büyük beğenisini topladı. 

iZGAZ Genel Müdürü Gilles Guegan ve Tiyatro Sanatçısı Ragıp Savaş oyunun galasında bir araya gelerek İZGAZ Çocuk Tiyatrosu Projesini birlikte 5 yıldır başarıyla yürüttüklerini ifade ettiler. İZGAZ Genel Müdürü Gilles Guegan yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“5 yıl önce, İzmit Sanat Merkezi işbirliği ile, bu kentin çocukları için çok anlamlı bir proje başlattık. Geçmiş yıllarda sahnelenen “Miyavlara Cıss” ve “Küçük Kahramanlar” oyunlarının ardından bu yıl yepyeni bir oyunla projemize devam ediyoruz. “ Meyve Bahçeleri Bizim Olacak” isimli oyunumuz bu yıl Kocaeli’de10,000 çocukla buluşacak.

İZGAZ olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal gelişimi merkeze alan pek çok başarılı projeye imza attık. Bunların arasında İZGAZ Çocuk Tiyatrosu gerek ulaştığı kitle, gerekse sanat yoluyla vermekte olduğu anlamlı mesajlar ile çok özel bir yere sahip. Projemiz geçtiğimiz yıl enerji sektörünün en prestijli yayınlarından Gas&Power Dergisi tarafından Altın Vana Sosyal Sorumluluk Ödülüne layık görüldü. İZGAZ olarak kentimize kesintisiz ve güvenli gaz sağlamanın ve Türkiye’nin lokomotifi olan Kocaeli sanayisine hizmet vermenin yanında, sosyal projelerimiz ile de sektörümüzün lider kuruluşlarından biriyiz. 

Bu projenin diğer önemli bir tarafı ise çocukları doğal gazın güvenli kullanımı konusunda eğitiyor olmamız. İZGAZ tarafından hazırlanmış olan ve acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini anlatan bir çizgi film her oyundan önce çocuklara gösteriliyor. 

Okul yönetimlerinden ve öğretmenlerden her yıl çok olumlu geri dönüşler almaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. 

İZGAZ sunduğu hizmetin yüksek kalitesi ile kentin ve çevrenin; aynı zamanda sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri ile de çocukların dostu bir kuruluştur.

İzmit Sanat Merkezine 5 yıldır devam eden uzun soluklu işbirliğinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca çocukların tiyatroya ulaşımına destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesine de teşekkürlerimi sunarım. “

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat