Özdilek

Kültür/Sanat

İZEYAP ; UYARIYORUZ VE TAKİP EDİYORUZ!

İzmit Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği(İZEYAP) Başkanı Ertan Karaçay, KYÖD’te gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Merkez Bankası kazısını yakın takibe aldıklarını belirtti ve uyarılarda bulundu.

10 Şubat 2013 Saat: 15:55
İZEYAP ; UYARIYORUZ VE TAKİP EDİYORUZ!
İZEYAP ; UYARIYORUZ VE TAKİP EDİYORUZ!

Karaçay’ın açıklamasına İZEYAP  Yönetim Kurulu  üyeleri  ve  ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Mustafa Küpçü, Çekül Başkanı Numan Gülşah, diş hekimi Sedat Tuna Yalıncan ve CHP İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Tan da eşlik etti.

 

TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKIN

İzmit’in Roma İmparatorluğuna başkentlik yaptığını, dünyada var olan en önemli antik kentlerden biri olduğunun bilinen bir gerçek olduğunu aktardan Ertan Karaçay, “Bu bakımdan İzmit’in herhangi bir yerinde yapılacak kazılardan antik eserlerin çıkması çok büyük bir olasılıktır” dedi. Karaçay, yapılacak kazıların takipçisi olacaklarını dile getirdi, “İzeyap olarak bu bölgeyi sürekli kontrol edeceğiz. Ne yazık ki, daha önce görüldüğü gibi tatil günleri veya gece yarısı yapılan hafriyat çalışmaları ile antik eserlerin yok edilerek, inşaat çalışmalarına devam edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Karaçay, antik eser tahribatının 2-5 yıl arası hapis cezası gerektirdiğinin bilinmesi gerektiğini de hatırlattı, tüm yetkilileri bu eserlere sahip çıkmaya davet etti.

 

ESKİ VALİLERE TEŞEKKÜR

Tarihi eserlere, kent kültürüne yakın takibiyle bilinen diş hekimi Sedat Tuna Yalıncan da yaptığı konuşmada, “Kocaeli tarihine sahip çıkan eski valilerimiz Kemal Nehrozoğlu’na ve Erdal Ata’ya teşekkür ediyorum. İzmit’in inanılmaz arkeolojik yapısının olduğunu unutmamalıyız. Her yer şüphelidir. Görünmeyen yüce kimliği bulmayı da valilerin ve diğer yetkililerin keyfine bırakmamalıyız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat