Ekonomi

İZAYDAŞ’a Avrupa ve Afrika’dan ziyaret

Sudan, TÜBİTAK MAM ve Norveç’ten gelen yöneticiler İZAYDAŞ tesislerini gezdi

9 Ekim 2012 Saat: 22:23
İZAYDAŞ’a Avrupa ve Afrika’dan ziyaret
İZAYDAŞ’a Avrupa ve Afrika’dan ziyaret

Sudan Cumhuriyeti’nin Başkonsolosu ve TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsünden uzman heyet ile Norveç’te atık yönetimi ile ilgili yaklaşık 50 firmayı temsil eden Green Business adlı birlik yöneticileri İZAYDAŞ’ı ziyaret etti.

 

SUDAN BAŞKONSOLOSU

Afrika’nın en geniş üçüncü ülkesi Sudan Cumhuriyeti’nin Başkonsolosu Asım M. A. Mukhtar İbrahim, Afrika Şehir Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Osama A. Rayis, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsünden araştırmacı başuzmanlar Doç. Dr. Haydar Livatyalı ve Alptekin Yağmur ile birlikte İZAYDAŞ’ı ziyaret etti. Konuk heyete ev sahipliğini İZAYDAŞ Teknik Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ ve Yakma Tesisi Müdürü Şahan Dede yaptı.

 

ATIK YÖNETİMİ VE ENERJİ ÜRETİMİ

Biyogaz başta olmak üzere yakma ve enerji üretim tesisleri ile ilgili incelemelerde bulunan, tüm teknik detaylarla yakından ilgilenen heyet, atık yönetimi ve enerji üretimi konusunda İZAYDAŞ tesislerinin kendilerine örnek olmasını arzu ettiklerini belirtti. Sudan Başkonsolosu Asım M. A. Mukhtar İbrahim ziyaret anısına Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ’a Sudan’ın ulusal plaketini takdim etti.

 

NORVEÇ’Lİ BİRLİK

İZAYDAŞ’ı ziyaret eden yabancı gruplardan biri de Norveç’te atık yönetimi ile ilgili yaklaşık 50 firmayı temsil eden Green Business adlı birlik oldu. Birlik yöneticileri Thor Sverre Minnesjord, Bjarne Paulsrud ve Frode Syversen, birliğin Türkiye temsilcisi Ali Başol ile birlikte, İZAYDAŞ tesislerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı, görüş alışverişinde bulundu. Özellikle atık sektörü olmak üzere Türkiye’deki çevre alanında yapılan çalışmaların genel durumunu görmek üzere ülkemizde bulunan Norveçli heyete, İZAYDAŞ Proje Şefi Onur Uludağ eşlik etti. Yapılan sunumun ardından tesisi gezen Green Business yöneticileri, birlik üyelerinin atık bertarafına yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat