Özdilek

Güncel

İthal Roman Hakları Savunucusu Geldi

Roman Federsyonu’na, Makedonya’dan gelen Roman Hakları Savunucusu Avukat Tefik Mahmut bilgi ve tecrübelerini paylaştı

4 Ekim 2014 Saat: 12:30
İthal Roman Hakları Savunucusu Geldi
İthal Roman Hakları Savunucusu Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü ve Roman Federasyonu tarafından hazırlanan ‘‘Kocaeli’nde Roman Çocuklarının Eğitim Hayatına Entegrasyonu’’ projesi kapsamında Kocaeli Fuarı içerisinde yer alan Sivil Toplum Merkezi (STM)’nde Roman Derneği yöneticilerine ve dernek üyelerine kişisel gelişim, Demokrasi ve İnsan Hakları eğitimi veriliyor. 2 haftadır Sivil Toplum Merkezinde yapılan eğitimlerin dünkü konuğu, Makedonya’dan gelen Avrupa Roman Hakları Merkezinde görev yapan Avukat Tefik Mahmut oldu.

 

AVRUPADA YAŞAYAN ROMANLARI ANLATTI                                          Eğitim kapsamında Aktif Vatandaşlık eğitimi alan katılımcıların Makedonya’dan misafiri vardı. 7 Balkan ülkesinde Roman Hakları savunuculuğu yapan Avukat Tefik Mahmut, Avrupa Roman Hakları Merkezi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Romanların nüfus olarak en yoğun yaşadığı Makedonya’nın Şutka şehrinde yaşayan Avukat Tefik Mahmut, Avrupa ülkelerinde Romanların yerel yönetimler ve kamu bürokrasisi ile olan ilişkilerine yönelik tecrübe paylaşımında bulundu.

 

KİREÇ OCAKLARINA ZİYERET                                                                Roman vatandaşların yaşadığı kireçocakları mahallesini ziyaret eden Tefik, ilimizde yaşayan Roman vatandaşların yaşam koşullarıyla ilgili inceleme de yaptı. Roman vatandaşların yaşadığı mahalleyi ziyaretinin ardından Sivil Toplum Merkezinde Roman Federasyonu yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen Avukat Tefik Fikret, katılımcılara yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktarımında bulundu.

 

PROJE SONUNDA ULUSLARASI ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Proje kapsamında Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu’nda ailelere, idarecilere ve çocuklara verilecek eğitimlerde hukukçular, yaşam koçları, akademisyenler, Roman ve Roman olmayan katılımcılara bir dizi eğitim verilecek. Demokratik bir okul kültürünün oluşturulmasını ve Roman çocuklarının eğitim hayatından uzaklaşmamasını amaçlayan projenin sonunda uluslararası bir de çalıştay organize edilecek. Türkiye genelinde 300 başvuru içerisinden seçilen 20 proje arasında yer alan ‘Kocaeli’nde Roman Çocuklarının Eğitim Hayatına Entegrasyonu’ projesinin ortakları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu ve Macaristan Roman Hakları Merkezi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat