Özdilek

Ekonomi

İŞVEREN AKLINI BAŞINA ALSIN

Pakmaya’dan kovulan 6 işçiye KESK şube başkanlarından destek geldi. Başkanlar adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan ise ‘İşveren aklını başına alsın’ diyerek, işlerin işlerine geri dönemsini istedi

28 Mart 2013 Saat: 23:10
İŞVEREN AKLINI BAŞINA ALSIN
İŞVEREN AKLINI BAŞINA ALSIN
Tekgıda-İş`in örgütlenme çalışmalarına başlamasının ardından Pakmaya`dan atılan 6 işçinin direnişine destek her geçen gün artarak devam ediyor. KESK`e bağlı sendika başkanlarından Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, ESM Şube Başkanı Yener Çalışkan, SES Başkanı Murat Harata, Yapı Yol Sen Şube Başkanı Selahattin Pehlivan ve sendika üyeleri, direnen 6 işçiyi ziyaret ederek, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Sendika başkanları adına basın açıklaması yapan Veysel Kaplan, “İşveren aklını başına alsın” dedi.
 
HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Yağmur altında bekleyen işçilerin yanına desteğe gelen sendika başkanları, işlerine geri dönmek isteyen işçilerin mücadelesinde yer alacaklarını kaydetti. Başkanlar adına konuşan Veysel Kaplan, “Verdiğiniz dayanışma boyunca her zaman maddi ve manevi yanınızda olacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bu mücadele iş için, emek için ve gelecek için. Sosyal haklara sahip olmak için sendikalaşmaya gidince işverenin yanıtı kovmakla oldu” dedi.
 
İŞE GERİ ALSIN
Veysel Kaplan, fabrikada çalışan işçilerin de akıllarının ve yüreklerinin direnen 6 işçinin yanında olduğunu belirterek, “Ne yazık ki arkadaşlarımızın kovulması işverenin zihniyetini gösteriyor. Ne yazık ki ses çıkaran işçiden korkuyorlar. İşverenin aklını basına alsın. İşçi arkadaşlarımızı işe geri almasını istiyoruz. Bu mücadelenin boyutu ne olursa olsun biz her zaman her türlü yanınızdayız. Hepimiz emekçiyiz ve bir olacağız” şeklinde konuştu.
 
SALI GÜNÜ EYLEM VAR
Direnen işçiler adına ise söz alan Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Bursa Bölge Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, verilen destek için teşekkür ederek, “Bütün emekçilerin birlik içinde olması lazım. Dayanışmaya en çok olduğumuz bir zamandayız. Mücadelemiz için 2 Nisan Salı günü saat 17.00 büyük bir eylem yapacağız. Herkesi mücadelemizde yanımızda görmek isteriz” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat