Özdilek

Siyaset

İSU davasından hepsi berat etti

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’in de yargılandığı İSU davasından tüm sanıklar beraat etti.

3 Ocak 2013 Saat: 13:36
İSU davasından hepsi berat etti
İSU davasından hepsi berat etti

1999-2002 yılları arasına İSU`da görevi kötüye kullanma suçları nedeniyle haklarında dava açılan 23 sanık beraat etti Sefa Sirmen`in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İSU`ya yapılan bazı alımlarda ve ihalelerde görevi kötüye kullanma suçuyla haklarında Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada karar çıktı.


23 SANIKLI DOSYA
Dava kapsamında Ekrem Ertaç, Ömer Şişman, Mehmet Yaman, Salim Kukul, Osman Özbay, Erkan Keraboğlu, Hidayet Akar, Mustafa Tuğrak, Sezgin Özten Tuncay, Azmi Akyol, Temel Çağlayan, Fatih Tok, Kadir Ataman, İsmet Rıza Çebi, İbrahim Turgut, Remzi Polat, Ensar Taşkın, Hasan Emre, Tamer Aktaş, Veysi Adnan Yavuz, Sefa Sirmen, Hakkı İnce ve Hüsamettin Oral hakkında dava açılmıştı.


SAVCI BERAAT İSTEDİ
Geçtiğimiz günlerde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz olarak yargılanan sanık Erkan Keraboğlu ile sanıkların avukatları katıldı. Mahkemenin cumhuriyet savcısı dosyayla ilgili kararını açıklayarak İSU Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Sirmen, genel müdür ve personelinin söz konusu eylemlerde ihaleye fesat karıştırmak haksız kazanç sağladıklarına dair açık ve somut kanıt bulunmadığını ve beratlerini talep etti.


HEPSİ BERAAT ETTİ
Mahkeme kısa bir aranın ardından tüm sanıkların İSU Genel müdürlüğüne verdiği yetki sınırları içinde ve yönetmeliğe uygun olarak pazarlık usulü alım niteliğinde olduğu, birden fazla kişiden yazılı ve sözlü teklif aldıkları, bilirkişi raporunda da zarar tespit edilemediğine karar vererek dosyada yargılanan tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Dosya onanmak üzere Yargıtay`a gönderildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat