Özdilek

Kültür/Sanat

İSU, belediyelere su meslekleri eğitimi verecek

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile yürüttüğü çevre müzakereleri çerçevesinde Su ve Kanalizasyon İdareleri ile belediyelerin nitelikli işgücü ihtiyacı için Sakarya ile birlikte “Su Meslekleri Eğitim Merkezi” kuracaklarını söyledi.

Kocaeli, Sakarya, Konya ve Kayseri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin üst yöneticilerine Fransa’da yer alan Uluslararası Su Enstitüsü’nde geçtiğimiz Temmuz ayında teknik inceleme gezisi düzenleyen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), program hakkında Kayseri’de değerlendirme toplantısı yaptı. TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör başkanlığındaki toplantıya İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İçmesuyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Osman Dalkılıç’ın yanı sıra Sakarya, Konya ve Kayseri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin Genel Müdürleri, TBB’nin üst düzey yöneticileri ile uzman personelleri katıldı.

EĞİTİM MERKEZİ
Yapılan değerlendirme toplantısının verimli geçtiğini ve bir dizi kararlar aldıklarını belirten Genel Müdür İlhan Bayram, “Yaptığımız değerlendirme sonucu İSU ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) bünyesinde içmesuyu arıtma, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) bünyesinde de atıksu arıtma konularında eğitim merkezi oluşturulacak. Bu merkezlerde, Türkiye’deki belediyelerin altyapı ve işletme birimlerinde çalışacak personele eğitimler verilerek yönetici, mühendis, usta gibi nitelikli eleman ihtiyaçları karşılanacaktır.”dedi. Toplantıya katılan heyet, daha sonra KASKİ atıksu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat