Özdilek

Ekonomi

İSTİFA EDENE 2 ALTIN!

Tek Gıda-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yunus Durdu, fabrikaya yönetiminin işçilere sendikadan istifa etmeleri için 2 cumhuriyet altını ve bir ton kömür teklif ettiğini iddia ett

29 Mart 2013 Saat: 15:36
İSTİFA EDENE 2 ALTIN!
İSTİFA EDENE 2 ALTIN!
Tek Gıda-İş Sendikası`nın Pakmaya Fabrikası`nda örgütlenme çalışması başlatmasının ardından işveren, 6 işçinin işine son vermişti. Bunun üzerine sendika yönetimi fabrika önünde çadır kurarak direniş başlatmıştı. İşçiler, yeniden işbaşı yapana kadar direnişlerini sürdürecekldünerini belirtirken, destek ziyaretleri de sürüyor. İşçilerin yanından ayrılmayan sendikanın İstanbul şube başkanı Yunus Durdu, fabrika yönetiminin sendikadan istifa etmeleri için işçilere rüşvet teklif ettiğini iddia etti. 

2 ALTIN, BİR TON KÖMÜR
Fabrika önündeki direnişlerini sürdüren 6 işçiyi hiç yalnız bırakmayan Tek Gıda-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Durdu iddiasını sürdürerek, Pakmaya işvereninin işçilere sendikadan istifa etmeleri için 2 cumhuriyet altını ve bir ton kömür yardımı teklif ettiğini söyledi. Durdu, “İşçiler teklifi kabul etmedi. Hiçbir üyemiz şerefini 2 altın ve 1 ton kömüre satmaz” dedi.
İŞÇİLER TEHDİT EDİLİYOR
Gazetemizin sorularını yanıtlayan Durdu, fabrika yönetiminin çirkin ve ahlak dışı tekliflerine boyun eğmeyeceklerini aktararak Durdu, “Fabrika yönetimi sendika üyesi arkadaşlarımızı fabrika yemekhanesine toplayarak kendilerine istifa etmeleri halinde 2 cumhuriyet altını ve bir ton kömür vereceklerini söylemiş. Bu ahlak dışı teklife hiçbir üyemiz itibar etmemiştir. Üyelerimizin sendikadan istifa etmeleri için her türlü baskı yapılıyor” ifadesini kullandı.
ÖRGÜTLENMEYİ BAŞARDIK
İzmit fabrikasında 200, İzmir Kemalpaşa ve Düzce fabrikalarında toplamda 560 çalışan olduğunu belirten Durdu, işverenin baskısına rağmen örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Durdu, “İzmit fabrikasındaki çalışanlarımız yıllardır sendikasız ve asgari ücretle çalıştırılıyor. İşçiler bütün haklardan yoksun çalışıyor. Sendikal örgütlenme mücadelemiz devam ediyor. Şu anda yüzde 40 üyeye ulaştık ve şube kurma durumundayız” şeklinde konuştu.
KİMSE ŞEREFİNİ SATMAZ 
Fabrikada çalışma barışının tamamen bozulduğunu vurgulayan Durdu, “Barış çağrımızı yeniliyoruz. Türkiye piyasasında birinci, dünya sıralamasında dördüncü sırada bulunan maya fabrikasında çalışanlarının insanca yaşama haklarının olması gerektiğini düşünüyoruz. İşçilerin köleleştirilmesi için her türlü baskı yapılıyor. Şu bilinsin ki; işçiler şerefini satacak değil. Geri adım atmıyoruz. Şimdilik üretimden gelen gücümüzü kullanmıyoruz. İş büyümeden tatlıya bağlanmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat