Özdilek

Ekonomi

İşten atılanlar için eylem yaptılar

Dev Sağlık-İş Sendikası üyeleri, taşeronlaşmaya karşı grev yaptıkları için işten atılan beş iş yeri temsilcisinin geri alınması için KOÜ Tıp Fakültesi önünde eylem yaptı.

4 Haziran 2014 Saat: 17:39
İşten atılanlar için eylem yaptılar
İşten atılanlar için eylem yaptılar

DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, taşeronlaşmaya karşı yapılan grevler doğrultusunda işlerine son verilen iş yeri temsilcileri Gürol Gülsünoğlu, Besra Çırabacak ve Selçuk Öztürk’ün geri alınmaları için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde eylem yaptı. Hastane yönetimine sunulan toplu sözleşmenin olumsuz sonuçlanması üzerine 28 Mayıs’ta eylem yapan beş sendika üyesi, taşeron firmanın açtığı dava sonuncunda işten çıkarıldı. Geri alınmaları için eylem yapan Dev Sağlık-İş Sendikası üyeler adına konuşan Şube Başkan Talat Bulut, “İşten atılan temsilcilerimiz işlerine geri alınmadığı sürece mücadelemiz devam edecek” dedi.

 

GREV, DEMOKRATİK HAKKIMIZ
Dev Sağlık-İş Kocaeli Şube Başkanı Talar Bulut, “Taşeron çalıştırmanın sonucu olarak her gün onlarca işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybederken AKP, taşeron çalıştırmayı daha da yaygınlaştırmaya çalıştığını görüyoruz. Dün demokratik hakkını kullanarak sendikal faaliyetlerde bulunan, insanlık dışı çalışma koşullarımız düzelsin diye, emeğimizin karşılığı olarak ücretlerimiz insanca yaşayacak düzeye ulaşsın diye mücadele eden 5 iş yeri temsilcimizin işine son verildi. Sendika olarak çağrımızdır; işten atılan temsilcilerimiz işlerine geri alınmadığı sürece mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat