Özdilek

Siyaset

İŞTE CHP’NİN YEREL SEÇİM TAKVİMİ

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, aday adaylığı başvurularının 8 Temmuz’da başlayacağını ve 31 Temmuz’da sona ereceğini belirtti. Ayrıca genel merkezin gönderdiği genelgeye göre il, ilçe ve yönetim kurulu üyelerinin ise aday olmak

13 Haziran 2013 Saat: 16:55
İŞTE CHP’NİN YEREL SEÇİM TAKVİMİ
İŞTE CHP’NİN YEREL SEÇİM TAKVİMİ

CHP İl Yönetim Kurulu toplantısı önceki akşam il binasında yapıldı. Toplantıdan önce örgüt çalışmaları ile ilgili bilgi veren İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Genel Merkezi’nin aday adaylığı ile ilgili gönderdiği genelgeyi açıkladı. Genelgeye göre 8 Temmuz’da aday adaylığı başvurularının başlayacağını ve 31 Temmuz’da sona ereceğini söyleyen Kuşkan, il, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin ise 15 Temmuz’a kadar istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

BAŞKANLAR 15 TEMMUZ’A KADAR İSTİFA EDECEK

CHP Genel Merkezi’nde gelen genelgeyi okuyan Kuşkan, 8 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasında aday olmak isteyenlerin başvurularını yapılması istendiğini ifade etti. Yürütme şeklinin bundan sonra gelecek genelgelerde belli olacağını söyleyen Kuşkan, “Aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde ve yönetim kurulu üyeleri 15 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa edecekler. Tüm Kocaeli’de görevinden istifa edecekler, istifa dilekçelerini il başkanlığına getirecekler. Ben istifa edersen Genel Sekreterliğe göndereceğim. Ayrıca kamu görevlileri bu genelgeden muaf olacak” dedi.

 

YÖNETİM ARASINDAN BAŞKAN SEÇİLECEK

İlçe başkanının istifa etmesi halinde yedek üyelerden birinin yönetime davet edileceğini ve yönetim kurulunun kendi arasında başkan seçeceklerini söyleyen Kuşkan, “Bir başkan üzerinde anlaşma sağlanmazsa tüzük gereği 30 gün içinde ilçe kongresi yapılır” dedi. Kuşkan, genelgeye il genel ve Belediye meclis üyelerinin dahil olmadığının altını çizdi. Örgüt çalışmalarının her yerde yapıldığını ifade eden Kuşkan, rutin işlerinde yapıldığını kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat