Özdilek

Siyaset

İşte CHP Gebze Adayı Yılmaz’ın Projeleri

CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz, projelerini mükemmel bir organizasyonla kamuoyu ile paylaştı. Bostan Düğün Salonunda gerçekleştirilen törende meclis üyeleri de tanıtıldı.

1 Mart 2014 Saat: 10:18
İşte CHP Gebze Adayı Yılmaz’ın Projeleri
İşte CHP Gebze Adayı Yılmaz’ın Projeleri

YILMAZ NELER AÇIKLADI?

Çocukluk, gençlik, çalışma ve evlilik hayatımın önemli yıllarının geçtiği Gebze’den kısa bir ayrılıktan sonra Belediye Başkanı adayı olarak tekrar karşınızdayım. Çalışma hayatımın en önemli yılları Gebze Belediyesi’nin çeşitli kademelerinde geçti.  Tüm kademelerde müdür ve başkan yardımcısı olarak görev yaptım Gebze’nin kent giriş ve çıkış sorunu kalmayacak. Trafik ve ulaşım sorunu çözülmüş bir Gebze’yi gençlerimize ve çocuklarımıza miras bırakacağız. Mahallelerimizin yaşamsal, sosyal, ekonomik, eğitim, sağlık, park, kent hayatına katılım gibi sorunları çözülmüş, şimdi içinde yaşadığımız sıkıntıları geride kalmış bir Gebze için karşınızdayız.

Görev ve yetkiyi bilenlere, halk için çalışana teslim edeceğinize güvenimiz tamdır.  31 Mart günü tüm kadrolarımızla ve ekibimizle görev başındayız.

 

1- YENİ ULAŞIM SİSTEMİ VE MASTER PLANI

Gebze Ulaşım Master Planı kapsamında;

a-) Gebzenin giriş ve çıkışı kente yakışmamakta, trafiği karmaşık hale getirmektedir. Çözüm için  Kent  Girişleri Projesiuygulanacak,

b-) Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Raylı Sistem Projesi gündeme alınacak,

c-) Akıllı sinyalizasyon sistemi ile trafik akışı yeniden düzenlenecek,

d-) Trafik, Yeni kavşak düzenlemeleri ile rahatlatılacak,

e-) Yerleşim alanlarını rahatsız eden, risk ve kirlilik oluşturan kamyon ve servis güzergâhları değiştirilecek.

2-ANİBAL KAVŞAĞI VE D-100 YER ALTI ULAŞIM PROJESİ

Anibal Kavşağı, D-100 karayolu, dal çık sistemi ile Tatlıkuyu ve  şehir merkezi entegre edilecek,

Develi, İstasyon, GOSB girişi, Trafo meydanı gibi önemli yoğun kavşaklarda trafik sıkışıklığı kısa vadede çözülecek.

3- KATLI OTOPARKLAR

a-) Katlı otoparkların yapılması teşvik edilecek,

b-) İnşaat ruhsatı ile elde edilen otopark harçları, sadece otopark yapımı için kullanılacak. Ücretsiz otoparklar yapılacak,

c ) Özellikle Osman Yılmaz Mahalle Mezarlığı yanındaki alana Yeraltı Otoparkı ve üzerine Sabit Pazar Yeri yapılacak.

4- İMAR

a-) İmar adaletsizliğine son verilecek. 2001 Planı sonrası düşürülen kat adetleri sonucu oluşan mağduriyetler giderilecek. Özelikle, Sultan Orhan, Tatlıkuyu, Barış, İstasyon ve Beylikbağı mahallerinde 4000 parselin hakları iade edilecek,

b) Gebze meskun yerleşim alanları yeniden planlanarak modernize edilip, sağlıklı hale getirilecek.

c)  Kent insanın, çalışanların ihtiyaçlarının karşılanması için mümkün olduğunca yürüme mesafesinde kreş, sabit Pazar alanı, çocuk oyun alanları, otoparklar ve yaşlı evleri gibi  projeler yapılacak.

5- YERİNDE  DÖNÜŞÜM

a-) Öncelikle mülkiyet sorunu çözülecek, huzursuzluk ortadan kaldırılacak,

b-)Kentsel DönüşümeHAYIR, yerinde dönüşüme EVET diyoruz. yerindedönüşüm anlayışı ile, komşuyu komşudan ayırmadan, yerinde, halkın yönetiminde, belediyenin müteahhit olarak değil, danışmanlık hizmeti ile katıldığı dönüşüm yapılacak. Halka rağmen, halkın onaylamadığı hiçbir  proje olmayacak. Derneklerle işbirliği esas olacak,

c-) Yerinde dönüşüm danışma birimi kurulacak teknik ve hukuksal destek sağlanacak,

d-) 2/B’ye el atılacak,gerçek sahibi köylülerimize ücretsiz olarak verilecek.

e)2/B  mağdurlarına hukuki destek ve ekonomik kolaylıklar sağlanacak.

6-İMALATHANELERE YENİ DÜZENLEME

Kentin kontrolsüz gelişmesinin önüne geçmek için, sektörlerin kent dışına çıkarılması gerekmektedir. Kent içinde bulunan imalathane ve galerilerin hiçbir mağduriyete neden olmadan kent dışına taşınması sağlanacak.

7-KÖY İÇİ MERKEZLERİNİN DÜZENLENMESİ

a-)Köy merkezlerinde özel imar planları hemen bitirilecek,

b)Yapılacak planlarda kesinlikle köylünün görüşü alınacak,

c-)Köy Merkezlerinde Belediye harçları (ruhsat, tevhit-ifraz, plankote gibi) makul hale getirilecek,

 d-)Köy merkezlerindeki doğalgaz, yol, su, kanalizasyon gibi hizmetler süratle tamamlanacak.

8-GEBZE ÜNİVERSİTESİ

Belediye yönetimi Gebze Üniversitesinin kurulması için öncü olacak.

9-KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZLERİ PROJESİ

Yenikent ve Ulus Mahallesi başta olmak üzere ihtiyaca göre Kültür ve Gençlik Merkezleri oluşturulacak.

10--TIP MERKEZLERİ PROJESİ

Sağlık Bakanlığı işbirliği ile (hastaneye uzak bölgelere ) Tıp Merkezleri yapılacak.

11- YENİ MODERN HAL BİNASI

Gebze Belediyesi sebze ve meyve hali, Avrupa standartlarında bir bina olarak yeniden tasarlanacak. Kapasitesi iki kat artırılarak, Gebze'nin yanısıra çevre ilçelere de hizmet verilecek.

12-GEBZE ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ

Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile işletmelerinde görüşü alınarak Gebze’ye yakışan kapsamlı ve ihtiyaçlara yanıt verecek yeni bir otobüs terminali kazandırılacak.

13- YERALTI KONTEYNERLARI

Temiz çevre ve az çöp üretmek çağdaşlığın gereğidir. Az çöp üretme teşvik edilirken, çöp bidonları tarihe karışacak. Kademe kademe çöp konteynerleri yer altına alınarak, temiz ve hijyenik bir çevre oluşturacak.

14- SABİT PAZAR

Sabit semt pazarları hem vatandaşa kolaylık ve rahatlık hem de esnafa kazandıracak. Semt pazarı olmayan mahalle kalmayacak.

15- YÖRESEL ÜRÜNLER PAZAR YERİ VE TARIMSAL DESTEK

a-)Yöresel ürünlerin satıldığı bir Yöresel Ürünler Pazar Yeri kurulacak,

b-)Köylere tarımsal destek sağlanacak. Köylerin doğal ürünleriyle Gebzeliler buluşturulacak.

16- ESKİHİSAR’A YENİ DÜZENLEME

Büyükşehir işbirliği ile Eskihisar ‘da kent yaşamını denizle bütünleştiren projeler yapılacak. Gebzeliler deniz ile buluşacak,

Eskihisar’da, Otopark sıkıntısı çözülecek.

17- SOSYAL YARDIM PROJESİ-GIDA BANKASI

Sosyal yardımlar kapsamında yapılan gıda ve giyim yardımlarının daha adil ve insan onuruna yakışır şekilde yapılacak. Yapılacak olan yardımları şeffaf bir organizasyonla tek çatı altında toplayarak ihtiyaç sahibi vatandaşların onurunu rencide etmeden onların temel ihtiyaçları karşılanacak.

18- BEDENSEL VE ZİHİNSEL ENGELLİLER İÇİN YAŞAM DESTEK  PROJESİ

Engelliler için uygulayacağımız Yaşam Destek Projesi ile  eğitim almamış ya da kısıtlı eğitim almış farklı nedenlerle bedensel engeli oluşmuş, işsiz ve sosyal güvencesi olmayan kişilerin, işini kaybetme riski taşıyanların, vasıfsız iş görenlerin ve bu gibi dezavantajlı grupların sosyal ve çalışma hayatına katılımlarını artırma projeleri uygulanacak.

Engellilere sağlık güvence projesi, sosyal yaşamda ve ulaşımda daha rahat hareket etmeleri sağlanacak.

19-OKUL VE İBADETHANELERİN BAKIMI

Karşılıklı sevgi ve saygı ilkesinin gereği, belediyemiz eli ile yürütülen hizmetlerde; dil, din, mezhep, etnik köken, cinsiyet vb. ayrımı asla yapılmayacak. Okul ve ibadethanelerin düzenli olarak bakımı yapılacak.

20- SANAT SOKAĞI, TRAFİĞE KAPALI ALIŞVERİŞ VE YEME-İÇME İÇİN EĞLENCE VE SOKAKLAR

Amatör veya usta sanatçıların ve ev hanımlarının,  yararlanacağı araç trafiğine  kapalı Sanat Sokağı Projesi yapılacak. Burası şehrimizin cazibe merkezlerinden biri olacak.

 21 -HER  CANLININ YAŞAM HAKKI VAR

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde binlerce sokak hayvanı için klinik, tedavi, yoğun bakım, sahiplendirme hizmeti verilecek. Doğal yaşam alanları oluşturulacak.

22-  İŞ VE MESLEK EDİNDİRME PROJESİ

İşsizlik özel bir sorun olarak ele alınacak. KOBİ ve sanayi kuruluşlarında belirli oranda Gebze’de yaşayan insanların çalıştırılması – özendirilmesi için belediye tarafından İŞKUR işbirliği ile İşsizlik Çözüm Masası birimi kurulacak. Ayrıca, kurumlarla işbirliği ile meslek edinme eğitimleri verilecek/verdirilecek.

23-EMEKLİ VE YAŞLILARA KATKI

a-) Mahallerde emeklilerin zamanlarını verimli ve sağlıklı bir şekilde değerlendireceği, ihtiyaçları belediyemizce karşılanacak Emekli Dinlenme Evleri yapılacak,

b-) Zor durumdaki yaşlı ve engellilerin evde bakım hizmetleriüstlenilecek.

24- ÇOCUK EĞLENCE DÜNYASI PROJESİ

Çocuklar için, eğlencenin zengin çeşitlerinin sunulduğu bir Çocuk eğlence Köyü kurulacak. Ayrıca engelli çocuklar için oyun parkları yapılacak.

25-ÇOCUK BAKIM EVLERİ (KREŞ) PROJESİ

Çalışanların çocuklarına sahip çıkmak, sosyal belediyeciliğin bir görevi ve gereğidir. Bu kapsamda, çalışan aileler için uygun alanlarda kreşler oluşturulacak.

26- SEYYAR TAZİYE EVİ

Cenaze hizmetleri için seyyar taziye evi projesi gerçekleştirilecek.  Yemek ikramı dahil cenaze ile ilgili tüm işlemler üstlenilecek.

27- BÜYÜK REKREAKSİYON PROJELERİ 

Kentin uygun ve ihtiyaç duyulan bölgelerine rekreaksyon projeleri yapılacak.Bu kapsamda sağlıklı yaşam parkları yapılacak.

28- AĞAÇLANDIRMAYA ÖZEL ÖNEM

Ağaçlandırma özendirilecek ve bizzat yapılacak. Özellikle de Arapçeşme, İnönü, Güzeller Mahallesi’ndeki park ve yollara At Kestanesi ağacı dikilecek.

29- YAŞAM & EKOLOJİK PARK PROJELERİ

Bu kapsamda, özellikle Gaziler dağına spor, eğlence oturma ve dinlenme  yerleri yapılacak.

3O- ANA CADDELERDE BİNA CEPHE İYİLEŞTİRME

31- KALDIRIMLARIN ENGELLİLERİN YAŞAMINA GÖRE DÜZENLENMESİ

32- KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ FESTİVALLER ORGANİZASYONU

Ulusal ve uluslararası kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında,  Anibal organizasyonları, festivaller, spor, folklor yarışmaları ve güreş etkinlikleri gerçekleştirilecek.

33- KENT MÜZESİ

34- AİLE DANIŞMA VE EĞİTİM MERKEZİ

35- YIL BOYU SÜNNET DESTEĞİ

İhtiyaç aahibi ailelerin çocukları için, toplu sünnet değil, istedikleri zaman, yıl boyu sünnet imkânları sunulacak.

36- SPOR VE GEBZESPOR

a-) Gebzespor’un yanında olacağız. Kentimizin gururu Gebzespor’un  layık olduğu yere çıkması için, her türlü destek verilecek.

 b-) Gebze, her türlü amatör sporculara, dünya sporcuları ile ilgili branşlarda eşit koşullarda yarışabilmeleri için gerekli saha, alan, tesis, donanım, malzeme, yurt içi-dışı eğiti, sporcu sağlığı, yarışma ve ödüllendirme ve benzeri katkı ile desteklendiği bir kent olacak.

37-YÖNETİMDE ORTAKLIK PROJESİ

Gebze’de kurulu bulunan tüm odalar, sendikalar ve dernekler yönetime katılacak, Kent Konseyi aktif hale getirilecek.

 

 

MAL BEYANI

  • İstasyon Denizkent Sitesi. 1 daire Kooperatif hissesi (1987 yılı),
  • 2001 model binek araç,
  • Emekli Öğretmen Aysel Yılmaz’a 60.000 TL emekli ikramiyesi,
  • Aysel Yılmaz’a ait babadan kalma 1 adet daire,
  • Çayırova’da 500 m2 arsa  (2000 Yılı),
  • Yakup Yılmaz’a  ait 50.000 TL emekli ikramiyesi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat