Özdilek

Güncel

İstanbul baro başkanı Ümit Kocasakal ağır konuştu

Kocaeli Barosu'nun organize ettiği Ege ve Marmara Baroları toplantısına katılan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, "Başbakan yardımcısı Hüseyin Çelik bir gerçeği kendi ağzıyla itiraf etmiştir.

21 Aralık 2013 Saat: 16:34
İstanbul baro başkanı Ümit Kocasakal ağır konuştu
İstanbul baro başkanı Ümit Kocasakal ağır konuştu

Çelik, bit başbakanın bir bakanın hasıl olur da yapılan bir operasyondan haberi olmaz. Muhakkak haberi olmalıydı" diyerek bundan önce yapılan operasyonlarım tümünün başbakanın bilgisi dahilinde olduğunun ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Kara para aklama bir kazanç kapısı yapılmıştır

Hükümetim aldı kararlarla bu ülkeye dışarıdan sokulan ve kara para olduğu bilinen paraların ülkeye girişi konusunda soru sormayın ama sadece çıkışı konusunda araştırma yapan bir emniyet Teşkilatı'nın ve malı yapının ortaya çıkardığı gerçek budur. Bu kara para hadisesi resmen kazanç kapısı haline getirilmiştir. Tara para akışı serbest bırakılmıştır. Bu yasayı bu hükümet çıkarmıştır.

Barolar herkese hukuk dersi vermelidir

Ergenekon'da, balyoz davasında müdahil olmadık. Savunma vekaleti almadık. Sadece davalara gözlemci olarak katıldık. Biliyorduk ki, bu hükümet bizim taraf olduğumuzu ileri sürecek ve buna uygun açıklamalar yapacaktı.  Bizde önlemleri alıp savunma vekaleti almadık. Bizi suçu yüklenmiş kişiler olarak göstermeye çalışacaklardı. Şimdi başlarına gelenler için feveran ediyorlar. Demek ku neymiş, hukuk herkese lazımmış. Barolar bunlara hukuk dersi vermelidir.

Savunmama dokunma, savunma yargılanamaz yürüyüşü yapacağız

Önümüzde ki Pazartesi İstanbul Barosu önünden saat 19.00'da bir yürüyüş başlatarak "Savunma yargılanamaz" temalı bir protesto yapacağız. Sarfedecek avukatlar yürüyecek. Kaymakamlıktan izin istedik ve bize Tüksime kadar da olsa yürüyemezsiniz dediler ve izin vermediler. Bizde yasayı yani silahsız ve saldırgan olmayan ber tutumla herkes gösteri yürüyüşü, protesto yürüyüşü yapabilir" bilinciyle bu yürüyüşü yapacağız. 20-30 avukatı gazla copla gözetim altına alsınlar da görelim bakalım. İşte Türkiye o zaman asıl silkelenir.

Danıştay'a haddini bildirmemiz gerekiyor

Danıştay aldığı bir kararla Rabbim verdikçe veriyor şiarını edinmiştir.
Bizim artık idare ile uyumlu bir çalışma dönemine girdiğimizi söyleyebilirim. Sadece avukat için yapılacak bir soruşturma yasasına nasıl karşı çıkmayalım.

Arabuluculuğu tabelalarına koyanlar var

Adalet bakanlığının çıkardığı arabuluculuk yapabilme serbestisini tanınması sonrası bazı meslektaşlarımız tabelalarına önce adlarını sonra da Av.'nin yanısıra isimlerinin hemen önüne arabulucu şazdırdıkları tabelaları bürolarının uygun yerlerine astırmaktadırlar. Bu ülke de bilirkişiler derneği vardır. Bilirkişiler bir meslek değildir. Şimdi bu uygulama ile arabulucu olan ve olmayan şeklinde avukatlar ayrılacaklardır. Yeni çıkaracağımız bir yönergeye bu tabelaları ortadan kaldıracağız ve yasaklayacağız.

Danıştay gerçekten haddini bilmeli

80 yıllık bir yasamız var. Bu yasaya göre, toplumsal zararlar verebilecek, kamuoyunun her türlü hakkını zedeleyecek olaylar ve durumlar karşısında bahse gecmek bölgenin Barosu'nun halk adına dava açma yetkisi bulunmaktadır. İşte Danıştay bu yasayı değiştirmek iptal etmek ve halk adına baroların diva açma yetkisini elinden almak istemektedir. Yani Danıştay "Rabbim verdikçe veriyor" diyemeyecektir. Bu Türk halkının altına konulan bir toplumsal dinamittir.

Başbakan psikolojik savaş yürütüyorlar demiş.

Başbakan Erdoğan bizimle psikolojik savaş yürütüyorlar demiş. Yapmayın yahu, sizler Deniz kuvvetleri, kara kuvvetleri, hava kuvvetleri hakkında psikolojik savaş yürütmesinin mi? Sizler eleleydi bu yollarda yürümediniz mi? Şimdi böyle mı oldu. İşte sizlerin samimiyeti bu kadar ve halk artık bunlara inanmıyor.

Geçmişte sağlam bir muhalefet olmayınca kendi içlerinden muhalefet doğurdular

AKP karşılarında geçtiğimiz yıllarda sağlam bir muhalefet bulamayınca kendi içlerinden Fethullah Gülen aracılığıyla yeni bir muhalefet doğurdular. Bunun icinde kimseye kızmaya hakları yoktur. Sonuçta birbirlerinin içinden birbirlerini yiyebilirler.

Beraber yürüdünüz siz bu yollarda

Düne kadar sizler bu kişilerle beraber yolları yürümüyor muydunuz? Her yaptığınız çalışma birlikte yapılmadı mı? Hiç kimse sizlerin oyuncağı değilse artık milletle oyuncak gibi oynayamayacaksınız. Yasalarla siz istediğiniz için oynayamayacaksınız ve işinize yarar şekilde değiştiremeyeceksiniz. Biz dün hangi mevzideysek yine bügünde aynı mevzideyiz. Ama hukuk ve adalet herkese lazım. Polisimiz destan yazıyor diyordunuz. Ne oldu canınız mı yandı? Bu olanlar hiç bir hukuk devletinde yaşanmaz. Yaşanamaz. Bir başbakan benim valim, benim polisim diyemez. Onlar devletin çalışanlarıdır ve sizler devlet değilsiniz. Devlet denen ögenin eşkenar üçken olduğunu düşünürsek diğer kenardan farkı olmayan kuvvetler ayrılığının sadece bir parçasısınızdır. CMUK 157'nci maddesi soruşturmalar ve araştırmalar gizlidir ilkesini benimsemiştir. Birgün gelecek ve hukuk adelet sizlere de gerekecektir" şeklinde çok ağır sözler sarf etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat