Özdilek

Güncel

“İşsizlikteki düşüş beklendiği gibi”

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK'in açıkladığı işsizlik verilerini değerlendirdi.

18 Temmuz 2013 Saat: 14:56
“İşsizlikteki düşüş beklendiği gibi”
“İşsizlikteki düşüş beklendiği gibi”

Nisan ayında işsizliğin azalarak yüzde 9.3 olarak gerçekleşmesini ele alan KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Buna göre; Nisan ayı işsizlik oranı; Mart ayında 10,1 düzeyinde iken, 0,8 puan gerileyerek, 9,3 düzeyinde gerçekleşti. Bu gelişmeyi olumlu buluyoruz. İşsizlik oranı, geçen yılın aynı dönemine göre ise 0,3 puan artış gösterdi. Bizim de beklentimiz Nisan ayında işsizliğin yüzde 10’un altında olacağı yönündeydi. Böylece işsizlik rakamı beş ay sonra tekrar tek haneye inmiş oldu” dedi.

Geçtiğimiz yılın ilk yarısında 6,7 milyar TL açık veren bütçe dengesinin 2013 yılının aynı döneminde 3,1 milyar TL fazla vermesini de değerlendiren Zeytinoğlu, “Vergi gelirleri de Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,7 oranında artış göstererek 26,7 milyar TL’ye yükseldi ve bütçe gelirlerine olumlu etki etti” diye görüş belirtti ve ekledi:

“- Temennimiz; fazla veren bir bütçeye ulaşabilmemiz için bütçe giderlerinin enflasyonun üzerinde artmaması gerektiği yönündendir. Vergi gelirlerimizdeki artışın da enflasyonun üzerinde olması gerektiğini düşünüyoruz”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat