Özdilek

Eğitim

İSPİRLİ: MERKEZDEKİ LİSELER TAŞINACAK

Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Hızır Reis İlköğretim Okulu öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'yi ziyaret ettiler. Yapılan sohbette İspirli, merkezdeki liselerin taşınacağını söyledi

17 Eylül 2013 Saat: 21:34
İSPİRLİ: MERKEZDEKİ LİSELER TAŞINACAK
İSPİRLİ: MERKEZDEKİ LİSELER TAŞINACAK

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Hızır Reis İlköğretim Okulu öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'yi makamında ziyaret etti. Hızır Reis İlköğretim Okulu Müdürü Murat Balay, okul öğretmenleri Mehmet Seyrek, Yasemin Yalçın ile 4. sınıf öğrencileri Baharİmran, Hazel İnce, Zeynep Palas, Hilmi Erdem Kaya, Demir Tanrıkulu ve Mert Yiğit ziyarette hazır bulundu. 



OKUL TAMİR EDİLDİ 
Okulu müdürü Murat Balay, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Okulumuz büyük bir tadilattan geçirildi. Elektrik aksamı, kapılarımız, çatı kat gibi birçok şeyimiz yenilendi. Sizlere teşekkür ederim" dedi. Müdür İspirli ise ziyarete gelen çocuklara kitaplar hediye ederek "Bol bol kitap okuyun, okuduğunuz kitapların özetlerini çıkarın" tavsiyesinde bulundu. 



150 BİN TL'YE TAMİR
Konuşmasına devam eden İspirli, "Okulunuzun tamiri için nerdeyse 150 bin TL gibi bir para harcandı. Bugün sizler gibi 350 bin öğrenci de okullara başladı. Sizler ne kadar çok kitap okursanızkelime hazineniz o kadar gelişir. Ne kadar az kitap okursanız, kelime hazineniz ne kadar zayıf olursa sürekli ‘Şey şey' dersiniz. Bu okuduğunuz kitapların bir sayfa özetlerini çıkarırsanız yazma tekniğiniz de gelişir" dedi. 



LİSELER TAŞINACAK 
Çocukların bir istedikleri olup olmadığını soran İspirli'ye çocuklar, "Spor salonumuz küçük, biraz büyütülsün" talebinde bulundu. Bunun üzerine İspirli, merkezdeki liselerin zaten taşınacağını söyleyerek, "Merkezdeki liselerimiz Cephanelik bölgesine yapılan 280-300 derslikli kampüse taşınacak.Bunlar İzmit Endüstri Meslek Lisesi, Gazi Lisesi ve İzmit Lisesi. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. O zaman merkezdeki büyük büyük okullar sizlere kalacak. Hızır Reis İlköğretim Okulu çok başarılı bir okul ama fiziki açıdan sıkıntılı durumda" diye konuştu. 



KOCAELİ ŞANTİYE ALANI 
Yıl sonuna kadar 4-5 okulun daha açılacağı müjdesini veren İspirli, “Bu sene 24-25 okulumuzu açtık, 71 okulumuzun da inşaatları hala devam ediyor. Kocaeli tabiri caizse şuan şantiye alanı gibi. Ancak en büyük sorun yeni okul alanının olmaması. Biz de bu nedenle eski okullarımızı yıkıp yerine yenilerini yapıyoruz. 6 ayda okullarımız bitiyor ve devralıyoruz. Tek sıkıntımız bir taraftan eğitim verilirken bir taraftan da inşaat devam ediyor" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat