Özdilek

Güncel

İsimsiz Sokak’ın unutulan insanları

30 Mart’ta yerel seçimler yapılacak. Halk belediye başkanını, belediye meclisini, muhtarını belirlemek için sandık başına gidecek.

16 Mart 2014 Saat: 17:57
İsimsiz Sokak’ın unutulan insanları
İsimsiz Sokak’ın unutulan insanları

Siyasi partilerin adayları projelerini gümbür gümbür açıklıyor. Tramvaylar Umuttepe’ye çıkıyor, teleferikler havada uçuşuyor. Oysa İzmit’in burnunun dibinde öyle bir yerleşim yeri var ki, bırakın tramvaya, teleferiğe binmeyi, daha yaşadıkları sokağın ismi bile yok, ama onlardan da belediye başkanını seçmeleri isteniyor.

EN MERKEZİ YERDE, AMA GÖZDEN UZAK

Sözünü ettiğimiz yer, İzmit kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki, 16 katlı Kent Konut gökdelenlerinin dibinde, Kabaoğlu Divanı bölgesinde bir yer. Adı: Kabaoğlu Malta Mevkii… Adres görünmüyor. Bir sokağın iki yanına sıralanmış 50 kadar ev var. Bu sokağın ismi yok. 250 kişinin yaşadığı İsimsiz Sokak’a bugüne kadar elektrik ve suyun dışında herhangi bir hizmet gelmiş değil.

HANGİ YÜZLE OY İSTİYORLAR?

Bir tarafta İstanbul-Ankara otoyolu, bir tarafta Kocaeli Üniversitesi’ne uzanan Umuttepe Yolu, bir tarafta modern konutlar sıra sıra… Tam ortada kalan Malta Mevkii ise kuş uçmaz kervan geçmez bir yerleşim yeri olmaktan bir türlü kurtulamamış. Dün bölge sakinlerinden Enver Keçe, Yusuf Toksoy, Bünyamin Parmak, Fuat Erol ve aileleri, İsimsiz Sokak’ta basının karşısına geçtiler ve haklı olarak şu soruyu sordular: “Bizden hangi yüzle oy istiyorlar?”

SESİMİZİ ARTIK DUYUN

Kabaoğlu Divanı Muhtar Adayı Güven Köysu, bölge halkı adına yaptığı açıklamada, “Sokağımızın adı bile yok. Ambulans çağırsak, Malta diye Dünya Bankası konutlarına gidiyor, çünkü orasının adı Malta Mahallesi. Gerçek Malta biziz, ama bize gören ve duyan yok. İzmit sınırları içinde yaşayıp da İzmit’le hiçbir bağlantısı bulunmayan tek yerleşim yeri burası. 50 hanelik bir yerleşim yeri nasıl olur da böylesine yok sayılabilir?” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat