Özdilek

Güncel

İsimleri okullarında yaşayacak

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ilki Gazi Lisesi’ne yapılan 1 Mart 1958 Üsküdar Faciası Şehitler Anıtı’nın ikincisini 50 öğrencisini kazada kaybeden İzmit Endüstri Meslek Lisesi’ne yaptırdı.

1 Mart 2014 Saat: 18:08
İsimleri okullarında yaşayacak
İsimleri okullarında yaşayacak

İzmit Belediyesi tarafından 1 Mart 1958 Üsküdar Faciasında yaşamını yitirenler anısına yapılan Şehitler Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Anma törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Hüseyin Üzülmez, İzmit Ticaret Odası Genel Sekteri Bülent Karagöz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, İzmit Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özcan Bedel, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, İzlider Dernek Başkanı ve İzmit Sanat Okulu Derneği Başkanı Halil Atay ve yönetimi, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri ve adayları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, faciada hayatını kaybedenlerin aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

56 yıl önce İzmit'ten hareket eden 72 numaralı Üsküdar Vapuru'nun hareket etmesinden kısa süre sonra fırtınada battığını ve şehit olan insanların birçoğunun öğrenci olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Doğan “O gün kaybettiklerimizin acısı hala yüreklerimizde. İzmit gencecik değerlerini talihsiz bir kötü bir sona neden olmuş. Keşke böyle olmasaydı demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. O gün o kazada kaybettiğimiz kişilerin alın yazısı buymuş. Hepsine Allahtan rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından açılışı yapılan anıt duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Çocuklarını feci kazada kaybedenlerin aile ve yakınları anıt için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ederek bu tür kazaların yaşanmaması temennisinde bulundular.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat