Özdilek

Siyaset

Işık’tan Kandıra’ya çifte ziyaret…

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, referandum öncesi Ramazan bayramında olduğu gibi kurban bayramının son gününde de Kandıra’ya giderek çeşitli incelemelerde bulundu;  Kandıralı vatandaşlarla bayramlaştı. Işık programı çerçevesinde hem ilçe merkezinde hem köylerde çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
 
SEL’İN GEÇTİĞİ YERLERİ İNCELDİ
Referandum çalışmalarında Kandıra ve köylerine yoğun ziyaretler yapan milletvekili Fikri Işık, bayram dolayısıyla gittiği Kandıra’da, belediye başkanı Cengiz Kan ve İlçe başkanı Erdinç Şentürk ile birlikte belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Işık, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesinin başlattığı Namazgâh Barajı projesinin son durumu hakkında bilgi alıp baraj havzasını yerinde görme imkânı buldu. Işık ayrıca 2. boru hattının yapım çalışmaları devam eden Melen projesinin geçtiği bölgeleri de yerinde inceledi.
 
TARİHİ ORHAN CAMİSİ RESTORE EDİLİYOR
Fikri Işık beraberindeki heyetle birlikte, 1305 yılında inşaatına başlanan tarihi Orhan camisine giderek ikindi namazını kıldı. Caminin tarihi bir Osmanlı camisi olduğunu belirten Işık, “Restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimlerimiz sonucu ihale gerçekleştirildi. Yer tesliminin ardından restorasyon çalışması başlayacak. Tüm Kandıra halkına şimdiden hayırlı olsun” dedi.
 
KÖYLERDE VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI
Daha sonra Kandıra belediye başkanı Cengiz Kan ve İlçe başkanı Erdinç Şentürk ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte akşam programında köyleri ziyaret eden Fikri Işık, vatandaşların bayramını kutladı. İlk olarak Duraçalı(Alaybey) köyüne giden Işık’ı muhtar İbrahim Fidan ve köylüler karşıladı. Vatandaşlarla sohbet edip çay içen Fikri Işık; Özbey- Duraklı arası gurup yolundaki Büyükşehir belediyesinin yol yapım çalışmalarını inceledi.
 
 
 
IŞIK; “ TÜRKİYE BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE OLDU ”
Pınardüzü köyünü de ziyaret eden Işık, burada yaptığı konuşmasında; “ Sadece referandumdan sonraki ay içinde şirketler 5 milyar dolarlık yeni  yatırım kararı aldı. Ülkemiz rahat bir nefes aldı. Türkiye bambaşka bir Türkiye oldu. Milletimiz bize güvendi ve destek verdi. Ülkemiz hızla ilerliyor ” dedi. Köy muhtarı Hasan Kankal’ın da hazır bulunduğu ziyaret sonrası Fikri Işık, yaşlıların elini öptü ve esnafı da dolaştı.
 
IŞIK, KARAAĞAÇ KÖYÜNDE GENÇLERİ KIRMADI
Milletvekili Fikri Işık, daha sonra Karaağaç köyüne giderek buradaki tüm kahvehaneleri ve esnafı dolaşıp bayramlarını tebrik etti. Gençlerin yoğun olduğu kahvehanede sohbet sırasında gençlerin futbol sahası talebine kulak veren Işık, yetkilileri arayarak gençlerin talebini iletti. Işık yaptığı görüşmenin ardından  bayramdan hemen sonra köydeki gençlere futbol sahası yapımı için çalışmaların başlatılacağını söyledi.. Konuyla ilgili olarak; gençlere olumlu yanıt veren Fikri Işık’ı gençler alkışlarla tebrik edip, ilk maçı birlikte yapma teklifinde bulundular. Köy muhtarı Mehmet Elmacı’nın da hazır bulunduğu ziyarette köyün diğer sorunları da konuşuldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat