Özdilek

Siyaset

Işık'tan acı itiraf

Artvinliler Derneği’nin düzenlediği kahvaltı programında konuşan Milletvekili Fikri Işık, doktor yetersizliği olduğunu belirterek, “Türkiye’de 76 milyon nüfusa 110 bin doktor hizmet veriyor” dedi.

17 Mart 2013 Saat: 19:21
Işık'tan acı itiraf
Işık'tan acı itiraf
Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği’nin dün sabah düzenlediği kahvaltı programının konuğu AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık oldu. Şen İş Merkezi’ndeki dernek lokalinde gerçekleşen kahvaltıda dernek başkanı avukat Nuri Almaz, dernek yönetim kurulu üyeleri, Şemsettin Ceyhan, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve AKP’liler katıldı.
 
KOCAELİ’NE KATKI
Başkan, bizler kendilerin burada olmasında dolayı çok mutluyuz. Artvin Derneği olarak Artvin kültürünü temsil ederken aynı zamanda Kocaeli’nin yerlisi olduğu için Kocaeli Artvin ayrımı yapmadan Kocaeli’ne katkılar sunmaya çalışıyoruz. Biz sıkıntılarımızı dertlerimizi anlatırken siyasi parti gözetmeksizin yapıyoruz” dedi.  Almaz, şu an için istekleri olmadığını ama kısa bir süre sonra yemekli gecelerine davet ederek orada projelerini paylaşacaklarını kaydetti. Artvinliler olarak ekonomik taleplerde yerine ülkenin faydası olan taleplerde bulunduklarını da ekledi. 
 
HEMŞERİ DERNEKLERİ ÖNEMLİ
Işık ise, kahvaltıda bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Kocaeli çok dinamik bir şehir. Kocaeli’nin her yerinden göç almış müthiş bir yer. Bu şehide hemşeri derneklerinin olması çok önemli. Hemşeri derneklerinin önemli olduğu bir noktada asıl kültürlerinin yok olmaması için mücadele etmesi. Ben Kocaeliliyim vefat ettiğimde burada defnedileceğim benim mezarım burada. Biz kendimizi Kocaeli’ne ait hissediyoruz” dedi. Bizi biz yapan değerleri çocuklara aktarmakta hemşeri derneklerinin önemli payı olduğunu söyleyen Işık, “Artvin’in ana rengine renk vermesi katkıda bulunması bizim açımızdan önemli ve derneğin çalışmaları benim açımdan çok önemli” diye konuştu.
 
76 MİLYON İNSANA 110 BİN DOKTOR
Dernek üyelerinin kent sorunlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Işık, doktor açığıyla ilgili sorunları değerlendirdi. Konununsadece Hereke’yle ilgili olmadığını dile getiren Işık, “ Aile hekimliği arttıkça pratisyenlikte açık var. Pratisyenlik hekim açıklığını kapatmak için büyük bir gayret var. Türkiye’de doktor açığı var. Almanya 82 milyon nüfusa 300 bin doktorlar hizmet veriyor Türkiye’de ise 76 milyon nüfusa 110 bin doktor hizmet veriyor. Ama maalesef tıp fakültelerinin kontenjanları artırılmadı. Türkiye’de eğer ihtiyaç planlanması yapılacaksa ilk hedef doktor yetiştirmek olmalıydı” dedi.
 
SORUN 2030’DAN ÖNCE ÇÖZÜLMEZ
Almanya’da 22 öğrenciye 1 öğretim görevlisi düşerken ülkemizde 5 öğrenciye 1 öğretim görevlisi düştüğünü belirten Işık, “Tıp fakültesinin kontenjanları ne yazık ki ideolojik sebeplerden dolayı artırılmadı. Bu konuda Türkiye çapında bir çözüm beliyor. Sağlık Bakanlığı’yla görüşmeler yapılacak. Amaç, sorunu sadece Hereke’de çözüp orada açık bırakıp diğer yerlerde kapatmak değil. İktidar partisi olarak 2008 yılından bu yana tıp fakültesinde kontenjanları artıyoruz. Bunun siteme girmesi ve faydasını görmemiz ancak 2020 yıkını bulacak. Bu ciddi bir süreç.2030 yılından önce doktor sıkıntımız rahatlamayacak” açıklamasında bulundu.
 
BİLGİSİZ DOKTOR İSTEMİYORUZ
İşletme kontenjanları yerine tıp fakültesinin kontenjanları artırılsaydı bu sorun yaşanmayacaktı diyen Işık, “Doktor konusunda artış devam ediyor. Dikkatli artırıyoruz. Hiçbirşeyden anlamayan doktor yetiştirmek de istemiyoruz. Şiddet konusunda hangi gerekçeyle olursa olsun en küçük kötü bir nazar bile doğru bulunamaz. Bunun cezanın ağırlaştırılması gerekirse de gündemimize alır ağırlaştırırız.  Doktora şiddet dün yoktuda bugün mü var. Geçmişte vardı ama görünmüyordu” ifadelerine yer verdi.
 
İKTİDAR BAŞKA MUHALEFET BAŞKA
MHP’nin yerel seçimler için belediye başkan aday adayların açıklamasına ise vekil Işık, “Erken açıklama yönteminin muhalefet ve iktidar açısından farklı değerlendirmek lazım. Aday bulma sıkıntı varken açıklamanın bir faydası yok. Her ilçede mevcut başkanlar bizden olmasa bile iktidar partisinden en az 50-60 aday çıkar. Dolayısıyla her parti kendi konumuna göre en doğru stratejiyi üretmesi lazım” diye konuştu.
 
ADAY BELİRLEME YÖNTEMİMİZ DEĞİŞMEDİ
AKP’nin bir acelesi olmadığına dikkat çeken Işık, “2009’da mevcut belediye başkanları adaylıklarını hemen açıkladı. Aday belirleme yönetimimiz hiç değişmedi. Kamuoyu başarısına göre kamuoyu yoklamaları yapılır. Başarılı görünürse özel durum araştırması yapılır sorun yoksa mevcut başkanlar tekrar aday yapılır. Eğer sıkıntı varsa halk değişsin derse değiştirir AKP ısrarcı olmaz. Bir iddianın hayalolup olmadığı sandıkta ortaya çıkar. Herkes oy almakiçin gayret göstermeli. Millete kim daha çok hizmet verirse o oyu alır. AKP olarak hedef 13-0’dır ama bu hedeftir. Bunun devamını sağlamak oy oranını yükseltmektir. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat